Kultúra

Chadwick Boseman-szobor állításáért indult petíció a színész szülővárosában

A dél-karolinai Anderson lakói emlékművet akarnak állítani a hétvégén elhunyt Chadwick Boseman tiszteletére, írja a CNN. A petíciót, melyben azt kérik, hogy a Fekete Párduc színészének szobrára cseréljék a város központi terén található konföderációs emlékművet, már több mint 23 ezren írták alá.

A közösségnek össze kell állnia, hogy megtiszteljen valakit a dél-karolinai Andersonból, aki képes volt megváltoztatni a filmipart. Sok fekete fiatal előtt számos ajtót nyitott meg olyan főbb szerepeivel, mint a Fekete Párduc vagy a Marshall. Természetes, hogy szülővárosa kitünteti azért, ami tett. Ebben a döntésben nincs szükség politikai vitára

– olvasható a petícióban.

A Bosszúállók is gyászolják Fekete Párducot
Chris Hemsworth és Mark Ruffalo szerint is óriási veszteség Chadwick Boseman halála.

Anderson lakói már az év elején lépéseket tettek a konföderációs szobor eltávolítására, de ez nem olyan könnyű, mivel az állam törvényei szerint tilos ezen emlékművek lebontása vagy átalakítása. A petíció aláírói azt szeretnék, ha a múlt tragédiái helyett új hőst ünnepelhetnének, erre pedig tökéletes Boseman személye, aki szerintük nemcsak a nemzet, de a város hőse is.

Minden idők legtöbb lájkját kapta a Chadwick Boseman halálhírét megerősítő Twitter-poszt
Rajongók tömkelege fejezte ki együttérzését a közösségi oldalon.

Kiemelt kép: VALERIE MACON / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik