Kultúra koronavírus

A Wellhello után Jónás Vera, Ohnody és több előadó is felajánlotta raktárkoncertes gázsiját a háttérstábnak

Nemrég derült ki, hogy a kormány úgynevezett raktárkoncerteken keresztül támogatná a zeneipart összesen 5,3 milliárd forinttal a koronavírus miatt kieső koncertgázsikat pótolandó. Szerdán írtunk arról, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda Lobenwein Norbertet, a Volt és a Strand fesztiválok főszervezőjét kérte fel, hogy állítsa össze a legkeresettebb fesztiválzenekarok listáját, mely eredetileg ötven előadót tartalmazott volna, de menet közben ebből száz lett.

Lobenwein ismertette a kilencven fős listát, mely azon zenekarokat tartalmazza, akik már igent mondtak a felkérésre, de további előadókkal is tárgyalnak még. Kiderült az is, hogy a listán szereplő zenekarok jóval nagyobb gázsiért játszhatnak, melyből támogathatják a járvány miatt munka nélkül maradt háttérstábot is.

A Wellhello például teljes egészében nekik adja a gázsiját, a Lángoló gitárok csütörtöki híre szerint pedig Jónás Vera, a Mörk, Ohnody és a Colorstar is a háttérmunkásoknak ajánlotta fel bevételüket vagy annak egy részét.

Fluor Tomi: Fogalmam sincs, mit takar a garázskoncert, de izgatottan várjuk a részleteket
Népszerű zenészek, többek között Fluor, Majka és Lovasi mondták el nekünk, mit gondolnak első hallásra a kormány által bejelentett ötmilliárdos mentőcsomagról.

Kiemelt kép: Kovács Attila / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik