Kultúra koronavírus

Koronavírus Amerikában: ebben az évben már zárva marad a Broadway

Idén már nem nyitnak ki a New York-i Broadway színházai – jelentette be hétfőn a teátrumok szövetsége a koronavírus-járványra hivatkozva. Korábban abban reménykedtek, hogy a színházak már szeptembertől újra játszhatnak, de a színházi producereket és színháztulajdonosokat tömörítő szervezet most úgy látja, 2021 elejéig biztosan zárva kell tartaniuk, a szövetség elnöke, Thomas Schumacher szerint ennél hamarabb nem lehet biztonságosan játszani a teltházak előtt, ezerfős közönséggel, művészekkel és színházi dolgozókkal.

New York más nagy kulturális intézményei, köztük a Metropolitan Opera és a New York-i Filharmonikusok is lefújták minden előadásukat az év végéig. A város korábban az amerikai koronavírus-járvány egyik súlyos gócpontja volt, de a fertőzöttek száma már jelentősen csökkent. A város négylépcsős terv szerint akarja újraindítani az életet, ebben a művészetek és a szórakoztatóipari szektor az utolsó fázis lesz. Jelenleg a második fázisnál tartanak.

A Broadway fényei március 12-én aludtak ki, mikor Andrew Cuomo kormányzó betiltotta az 500 főnél népesebb közönséget vonzó rendezvényeket a járvány miatt. A karantén miatt ezrek veszítették el munkájukat és dollármilliókra rúg a gazdasági veszteség is New Yorkban. A Broadwayn jövő májusban mutatják be Hugh Jackman főszereplésével a The Music Man című új musicalt, amelynek premierjét a járvány előtt idén októberre tűzték ki.

Kiemelt kép: Cindy Ord/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik