Kultúra koronavírus

A Netflix szárnyal a tőzsdén, már többet ér, mint a Disney

A Netflix még sosem volt ilyen értékes, legalábbis a tőzsde ítélete szerint. A cég részvényei 3,2 százalékot emelkedtek szerdára, a streaming-szolgáltató ezzel saját rekordját felállítva 187,3 milliárd dollárt ér, megelőzve a Disneyt, amelyet 2,5 százalékos esés után 186,6 milliárd dollárra taksálnak (azt inkább hagyjuk is, hogy ezek az összegek forintban mit jelentenek). Mindez azt mutatja, hogy a piac is nagyon bízik a streaming-szolgáltatók jövőjében a jelenlegi bizonytalanság közepette, hiszen az otthonukba szorult emberek nem fognak kevesebb tartalmat fogyasztani. Ez rövid távon mindenképp a Netflix és társai malmára hajtja a vizet, de hosszú távon már nem feltétlenül. Hogy miért, arról ebben a cikkünkben olvashatnak részletesen:

Véget vetett a koronavírus a sorozat-túltermelésnek
Az egy dolog, hogy jobb híján sokkal többet nézünk tévét és sorozatokat. Csakhogy ez hosszabb távon sem a tévéknek, sem a streaming-szolgáltatóknak nem lesz jó így.

A Disney esése annak ellenére történt, hogy az ősszel indított saját streaming-szolgáltatása is irgalmatlan tempóban növekedett az elmúlt hónapokban, immár elhagyva az 50 millió előfizetőt. A gigacég azonban sok egyéb szórakoztatipari területen is domináns, amelyek most súlyos bajba kerültek: a bezárt Disneylandektől kezdve a csakis moziban profitábilissé tehető blocbusterekig.

Szuperhősei sem védhetik meg Hollywoodot a koronavírustól
Úgy fest, hogy a járvány nemcsak a nyári blockbuster-szezont söpri el, de alapjaiban rengeti meg a filmipart. Vajon fognak-e még tömegek moziba járni a válság után?

Mindez nem mondható el a sokkal tisztább profilú Netflixről, amelynek így csak a gyártás hosszú távú leállása miatt kell aggódnia. A cég elég komoly összeggel, százmillió dollárral szállt be az iparág munka nélkül maradt szereplőinek megsegítésébe.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik