Kultúra

Megállíthatatlannak tűnik a Disney Plus, már 50 millió előfizetőnél jár

A Hulut ezzel már lehagyták, a Netflix még odébb van.

Novemberben indult el a Disney a streaming szolgáltatása, a Disney Plus, amely elképesztő tempóban növekedett már az első hónapokban is, azóta azonban a világ még több részén vált elérhetővé: március végén az Egyesült Királyságban és több nyugat-európai országban, múlt péntek óta pedig Indiában is elő lehet fizetni az oldalra. Magyarországon hivatalosan még nem, de azért némi fifikával ez is megoldható:

Kis trükközéssel már itthon is nézhető a Disney+
Kis trükközéssel itthon is elérhető az egyik legújabb streaming-szolgáltatás, és az összes európai tartalom.

A terjeszkedés eddig meghozta a várt eredményét: a Disney Plus kevesebb mint fél év alatt átlépte az 50 millió előfizetős álomhatárt, ezzel könnyedén maga mögé utasítva a szintén Disney-tulajdonban lévő Hulut, amely 30 millió előfizetőnél jár. A fő rivális Netflix 167 milliós táborától egyelőre elég messze vannak, de ezt a növekedési ütemet tartva könnyen a nyakukra nőhetnek, hiszen a Netflix már tíz éve a piacon van. A Disney Plus pedig csak Indiából 8 millió nézőt vonzott be egyetlen hét leforgása alatt.

A területi terjeszkedésen túl jó eséllyel a koronavírus miatt bevezetett kijárási korlátozások is hozzájárulhatnak a hatalmas növekedéshez, bár a cég erre nem tért ki közleményében. A nagy streaming-háború járvány előtti állásáról ebben a cikkünkben olvashatnak:

A streaming-háborúnak egyelőre csak győztesei vannak
Három hónapja már, hogy új korszak indult a streaming-piacon, de a valódi háború még odébb van, hiszen a résztvevők részéről inkább izmozás és építkezés folyik. Vesztesek sincsenek még, és az is lehet, hogy a jövőben sem lesznek.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik