Kultúra

Rose McGowan megbánta, hogy dühből nekiesett Natalie Portmannek

Meggyőződése, hogy igaza volt, mégse kellett volna kipécéznie egyetlen kollégáját.

Az egész ügy egy ruhával kezdődött. Natalie Portman az Oscar-gálán egy olyan kosztümben jelent meg, amin arany hímzéssel szerepeltek a szerinte méltatlanul mellőzött rendezőnők nevei. A metoo egyik élharcosának, Rose McGowannek ez a gesztus finoman szólva sem nyerte el a tetszését, az interneten támadt neki Portmannek azzal, hogy csak a szája jár, de amikor tettekre kerül a sor, nem tesz sokat a női egyenjogúságért.

Natalie, a hosszú karriered során két női rendezővel dolgoztál, és az egyikük te voltál. Van egy produkciós céged, ami egyetlen egy női rendezőt foglalkoztatott. Téged. Mi van a magadfajta színésznőkkel? Ti, az „A-listások” tudnátok változtatni a világon, ahelyett, hogy ti lennétek maga a probléma. Igen, te, Natalie. Csak a szád jár, az a probléma. A kamu támogatás a probléma

– írta McGowan, aki kapott emiatt hideget meleget. Most azonban kissé újragondolta stratégiáját. Twitteren írta ki, hogy a rendszer szintű összefüggésekre kellett volna koncentrálnia, így nem volt bölcs dolog kipécézni egyetlen kollégáját.

A kritikámnak Hollywood makacs hallgatási kultúrájáról kellett volna szólnia. Belátom, hogy a személyes támadás által, szem elől tévesztettem a nagyobb összefüggéseket.

Ennek ellenére továbbra is úgy érzi, jogos volt a felháborodása, csak máshogy kellett volna kommunikálnia. Továbbra is buzdít mindenkit a tiltakozásra.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik