Kultúra

Vágási Feriékkel jön a Szomszédok szilveszteri adása

Most már biztos, hogy szilveszterkor visszatér a Szomszédok, egyetlen epizód erejéig. A 25 perces riportfilm december 31-én este fél tíztől lesz látható a Life TV műsorán, az 1999-es utolsó adás után 20 évvel és egy nappal. Korábban írtunk már arról, hogy nemrég elhunyt Horváth Ádám rendező egykori munkatársa, Bujtás János arról beszélt, hogy folytatná a sztorit történetét, melyben Ábel Anita biztos nem lesz látható. A színésznő-műsorvezető akkor úgy fogalmazott, hogy szerinte ez a sorozat 99-ben befejeződött.

Számomra mindenképp, ez egy kerek történet volt, egy csoda akkor, hogy 13 évig az emberek életében voltunk, és valahol az embe­rek a mi életünkben! Boldog vagyok, hogy ilyen színész­óriásokat ismerhettem meg, és ha gyerekként akkor nem is tudtam igazán értékelni, most 44 évesen tudom, milyen ajándék volt ez a sorstól! Sok sikert kívánok a folytatáshoz, ha valóban lesz, de ebből a társulatból én 1999-ben kiléptem!

Julcsi hiányát azonban talán pótolja majd Nemcsák Károly, Ivancsis Ilona, Trokán Péter, Fehér Anna, Frajt Edit és Pásztor Erzsi is, akik mind feltűnnek majd a riportfilmben, melyben olyan jelenetek is láthatók lesznek, melyek korábban nem kerültek adásba.

A sorozat legnagyobb értéke az volt, hogy politikamentesen leképezte a 90-es évek valóságát, tipikus családi modellekben, megteremtett egy új kifejezésformát, a teleregényt, és az utókor számára megörökítette a rendszerváltozás évtizedét, szituációit, a változást, amely ma is meghatározza az életünket. Igen, eltelt 20 év, a gyerekekből felnőttek lettek, a felnőttekből nagypapák, nagymamák, néhányan eltávoztak közülünk, de az élet ment és megy tovább… Ez az élet megváltoztathatatlan rendje. Így a riportban megszólaló színészek elmondták, mit jelentett nekik akkor a sorozat, hogyan hatott a karrierjükre. Választ kerestünk arra, miért olyan népszerű még ma is, illetve eljátszottunk a gondolattal, kivel mi történne, ha folytatódna, valamint a színészek elárulták azt is, folytatnák-e a sorozatot

– nyilatkozták a sorozat készítői.

Ábel Anita a Szomszédokról: Egyre jó volt, hogy nagyon sok mindent láttam a felnőtt világból
Szerinte azt mindenki elfelejti, hogy egyedüli gyerek volt egy felnőtt közösségben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik