Kultúra

Húsz év után visszatérhet a Szomszédok, de Ábel Anita biztosan nem lesz benne

A Szomszédok is felülhet a Hollywoodból importált reboot-vonatra, de Julcsi nélkül.

Bár azt is nehéz befogadni, hogy a Szomszédok csak 1999-ben ért véget, ami már húsz éve volt, az a lehetőség pedig, hogy a sorozat most visszatérhet, aligha fordult meg a tévés forradalmat ismerők fejében. Pedig ez a helyzet, legalábbis a nemrég elhunyt Horváth Ádám rendező egykori munkatársa, Bujtás János arról beszélt a Borsnak, hogy folytatná a gazdagréti ismerősök történetét.

A Szomszédok a valaha volt legkedveltebb és legnézettebb sorozat. Magyarországon nemcsak az idősek, hanem a fiatalok is ismerik Pásztor Erzsit, vagyis Janka nénit, vagy Trokán Pétert, pontosabban Jánost, az erdészt. Valóságos branddé vált a sorozat, hisz nem tudunk úgy nézelődni a neten, hogy ne lássunk egy-egy szomszédos viccet vagy reklámot

– nyilatkozta Bujtás, aki szerint az egykori szereplők nagy része boldogan vállalná a folytatást, ám Ábel Anita már a rendezőnek eljuttatott üzenetében nyilvánvalóvá tette, hogy rá ne számítson.

Drága János, lehet, nem leszek népszerű, én úgy gondolom, ez a sorozat 99-ben befejeződött. Számomra mindenképp, ez egy kerek történet volt, egy csoda akkor, hogy 13 évig az emberek életében voltunk, és valahol az embe­rek a mi életünkben! Boldog vagyok, hogy ilyen színész­óriásokat ismerhettem meg, és ha gyerekként akkor nem is tudtam igazán értékelni, most 44 évesen tudom, milyen ajándék volt ez a sorstól! Sok sikert kívánok a folytatáshoz, ha valóban lesz, de ebből a társulatból én 1999-ben kiléptem!

– írta. A lap megkeresett több régi szereplőt, Pásztor Erzsi például biztosította a lapot, hogy visszatérne Janka néni szerepéhez.

Kiemelt kép: Magyar Televízió

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik