Kultúra

Íme néhány programtipp a télre, hogy ne unatkozz otthon

Itt a hatnapos hosszú hétvége, adunk egy pár ötletet, mit lehet csinálni, nemcsak a két ünnep között, de az ünnepek után is. Nagy téli programajánló.

Szabó Győzőt is beszippantotta a virtuális valóság

Megnyílt a régi Szikra mozi helyén az európai viszonylatban is egyedülálló VR Vidámpark. Bár a jövő vidámparkja még csak novembertől üzemel, Győző már többször volt itt, fiával is, ezúttal Harsányi Levente barátját hozta magával.

„Egy ilyen „játszótér” már nagyon-nagyon kellett, nekem is, meg a fiaimnak is. Volt olyan, hogy 2-3 órát is eltöltöttem itt” – mondta a népszerű színész. Szerinte elképesztően lehengerlők a játékok és fantasztikus a vizuális élmény.

Téli országjáró – Utazd körbe az országot!

Magyarországon télen is csodálatos. Bár a legtöbben nyáron utaznak, mi most megmutatjuk, hova és miért érdemes elutazni. Nézd meg térképes megoldásunkat, kattints a pöttyökre és olvasd el úti ajánlónkat. Íme egy város a sok közül:

A nyugalom (és nem az unalom) szigete a balatoni berek télen
Balatonkeresztúr szezonban sem a Balaton legfelkapottabb helye; hát még télen! Pedig a falu és a környék is sokat kínál a kikapcsolódásra vágyóknak.

Jobbnál jobb filmek a mozikban

A legtöbb film premierjét december közepére időzítették. Most mutatták be a legújabb Star Wars-trilógia lezáró darabját. Mi is megnéztük, spoilermentes kritikánk a filmről itt olvasható. Egy régi klasszikus újabb része tért vissza a vászonra. Jumanji világát Robin Williams tette népszerűvé, majd húsz évvel később Dwayne Johnson főszereplésével készült egy teljesen új rész. Akkor nagy sikert aratott a film, várható volt, hogy lesz következő része. Az új Jumanji folytatása ismét viccesre sikerült, de most Kevin Hart humora és alakítása vitte el a filmet. Kritikánk a filmről itt olvasható.

Dwayne Johnson és Kevin Hart párosa még mindig tökéletes
Az új Jumanji folytatása ismét viccesre sikerült, de most Kevin Hart humora és alakítása vitte el a filmet. Kritika.

Házassági történet, avagy film a válásról Scarlett Johansson és Adam Driver főszereplésével. A film nagy erőssége még, amellett, hogy reálisan, nem szépelegve-szenvelegve mutat be egy szakítást, a humora. A Házassági történet fájdalmas, felkavaró és kemény sztori, és bár nem happy enddel, de némi reménysugárral zárul. Hogy igenis lehet méltóságteljesen, egymásra figyelve és józanul befejezni valamit — írtuk róla kritikánkban. Szóval érdemes végignézni a mozik műsor kínálatát, erős a mezőny.

Tessék múzeumba menni

Kádáréknak szükségük volt egy Párizsra a Váci utcában, Rotschild Klára meg is adta nekik – ezzel kezdtünk ajánlókat. Elmentünk megnézni a Nemzeti Múzeumban megnyílt a CLARA – Rotschild Klára – divatkirálynő a vasfüggöny mögött című kiállítást, ami 2020. április 30-ig látogatható. Aki még nem látott festményt Rubenstől vagy Van Dycktől, az most megteheti. A flamand festészet fénykorát bemutató tárlat mintegy százhúsz alkotással február 16-ig látogatható a Szépművészeti Múzeumban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik