Kultúra

Visszautasítja a közmédia, hogy az Eurovízió „túl meleg” lenne Magyarországnak

A közmédia felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, ezért határozottan visszautasítja az Eurovízió kapcsán a hazai és nemzetközi sajtóban megjelent állításokat – közölte csütörtökön az MTVA. A közleményben azt írták, a közelmúltban számos hazai és külföldi médiumok cikkeiben jelent meg, hogy Magyarország azért nem képviselteti magát az Eurovízión, mert a műsor terepet ad a homoszexuális előadóknak.

Rétvári Bence nem mondta el, miért nem lesz magyar indulója az Eurovíziós Dalfesztiválnak
Szerinte a kormány egyik tagjának sincs lehetősége felülvizsgálni vagy ellenőrizni a közmédiás döntést.

Ezek a szexuális beállítottságra utaló sajtóvélemények sértik az emberi méltóságot, a sajtóetikai normákat, valamint a jogállamiságot. Az a szakmai döntés született, hogy jövőre az eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítjük. Szeretnénk leszögezni, hogy semmilyen produkció, esemény, vagy rendezvény kapcsán sem tartjuk számon senkinek a szexuális beállítottságát

–  jelentette ki a közmédia válaszában, melyet azzal zártak:

Felmerül azonban a kérdés, hogy az erről cikkező médiumok miért teszik ezt?

Egyik lehetséges válasz egyébként az, hogy például a kormánypárti média meghatározó embereitől. Bencsik András például így fogalmazott a Hír TV Sajtóklub című műsorában: „Az a homoszexuális flottatüntetés, amivé züllött ez a nemzetközi dalfesztivál, hogy ebben nem veszünk részt, ezt mentálhigiénés okból is örvendetesnek tartom, mert nagyon sok fiatalkorú azt hitte, hogy ez egy 18 éven aluliaknak való dolog, miközben itt ilyen visítozó transzfesztiták meg szakállas nők rombolták a közízlést.(…) Felejtsük el ez a Conchita Wurstokkal terhelt gusztustalan, erőltetett, propagandisztikus másságfesztivált.”

Bencsik András: A Eurovízió egy gusztustalan homoszexuális flottatüntetés
Ő bizony lekevert volna a Hadházy nevű szörnyetegnek két rohadt nagy pofont, ha ott van a Parlamentben.

Szerdán mi is megírtuk, hogy már a brit Guardian is azzal foglalkozik a cikkében az Index következtetései után, hogy Magyarország nem vesz részt a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon, mert a verseny „túlságosan meleg” az ország jobboldali kormányának és a közmédia fejeseinek.

A Guardian arról ír, hogy Magyarországnak „túl meleg” az Eurovízió
Úgy tudják, hogy ez az oka annak, hogy 2020-ban nem veszünk részt a dalversenyen.

(MTI)

Kiemelt kép: Abir Szultan / EPA /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik