Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok július 19-21. között.

Kiállítás

A Vasarely Múzeum rendhagyó kiállítással emlékezik meg a holdraszállás 50. évfordulójáról. A szeptember 22-ig látható tárlat hihetetlen izgalmasan járja körbe a kérdést, miért és hogyan igéz meg minket ez a titokzatos égitest, ami a kozmikus idegenség legismerősebb arcaként kacérkodik velünk évezredek óta. A 20. század ugyan közelebb vitt minket a Hold kopár felszínéhez, de az így sem veszített semmit vonzerejéből és rejtélyességéből.

További információk a Vasarely Múzeum honlapján.

Mozi

Egy politikai vezető nem teheti meg, hogy csak úgy leáll egy civillel, hiszen rajta a világ szeme, és amúgy sincs ideje szerelmi ügyekkel foglalkozni. Aztán persze mégis mindig pontosan ez történik, ugyanis a Charlize Theron által játszott karaktere, aki az Egyesült Államok külügyminisztere szerelmi kalandba keveredik egy újságíróval.

Mit akar a legmenőbb női politikus ettől a nagypofájú újságírótól?
Amíg nincs jobb romkom, a Csekély esély is megteszi.

Csekély esély (Long Shot), 2019, 125 perc, 6/10

Vidéki program

Karibi Táncház Siófokon: Salsa, Bachata, Merengue, Kubai Cha Cha, Reggaeton. Péntek délután a Karib térség több táncának alapjaival ismerkedhetnek meg azok, akik Siófokra látogatnak a Kálmán Imre Kulturális Központba. A rendezvény ingyenesen látogatható. További információk a rendezvény Facebook-oldalán.

+ Ezt pedig írd be a naptáradba

Strandfoci: “Budapest tengerpartján” küzdenek az aranyért. Az idei évben a Lupa Beach profi pályai adnak otthont a magyar strandfoci bajnokságnak.

Miután ez elmúlt hétvégén a Lupa Beach adott otthont az U21-es nemzetközi tornának, a Talent Cupnak, a strandfoci a Beachen a hazai bajnoksággal folytatódik. A rövidített bajnokság július 6-7-én indult és most hétvégén, július 20-21-én folytatódik, a helyosztókat pedig július utolsó hétvégéjén rendezik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik