Videó

A Tótágast nem csak átélni, megépíteni sem könnyű

A Lego idei egyik nagy dobása a Stranger Things – The Upside Down készlete, amiben a sorozatból ismert Will Byers eredeti és átmeneti otthonát, amely a magyar keresztségben a Tótágas nevet kapta, egyszerre építhetjük meg. Videó.

A 2200-nál is több darabos készletnek több nagy erénye, viszont általában a LEGO készletekhez képest egy hatalmas hátránya is van, hogy alaposan próbára teszi a monotóniatűrést. Ennek oka elsősorban az, hogy mindent, lényegében kétszer kell megépítenünk.

Fotó: Zsótér Indi Dániel

A 30×40 centis, részletgazdag és öteletes mechanikai megoldásokkal kivitelezett építményt kb. hat-hét kényelmes, nem kapkodós munkaóra alatt lehet összerakni, azzal pedig végtelen mennyiségű időt lehet eltölteni, hogy a polcra helyezés után nézegetjük.

Fotó: Zsótér Indi Dániel

Érdekes, hogy a készlet tényleg egyből valami központi helyre kívánkozik, kialakítása miatt pedig lényegében mindegy, hogy a Tótágas van-e alul, vagy fölül, ahogy az is, hogy a ház kertjével, vagy a szobáival néz-e felénk, hiszen mind a két fele – illetve alja és felső része – részletgazdag és esztétikus.

Fotó: Zsótér Indi Dániel

Az építményhez a sorozatból ismert gyerekszereplők, valamint Will anyukája Joyce és Hopper sheriff és egy cserélhető fejű demogorgon is tartozik.

Fotó: Zsótér Indi Dániel

Hopper sheriffhez ráadásul megkapjuk az ikonikus rendőrségi terepjárót is, ami sajnos egy kicsit méretaránytalan a figurákhoz képest, viszont nagyon jól mutat fejjel lefelé, és a rögzítése is biztos.

Fotó: Zsótér Indi Dániel

Kétszer három szoba van a lakásban, ezek belső kivitelezése pedig hűen tükrözi vissza a sorozatban látott díszleteket.  Itt van Will szobája – külön felhívom a figyelmet a helyiséget díszítő poszterre –, villogtathatjuk az égősort, amin keresztül Joyce és Will beszélgetnek az első évadban, és egy mutatós fotelt is építhetünk a mini könyvtárszobába.

Fotó: Zsótér Indi Dániel

A készletet a LEGO biztosította.

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik