Kultúra

Visszatér a Hajós András-féle Dalfutár, ha nem is a tévében

A netre költözik a műsor.

Hamarosan visszatér Hajós András Dalfutár című zenés műsora – jelentették be az alkotók hétfőn, a Music Hungary konferencián. A 2016-ban egyetlen évadot megélt műsor ezúttal azonban nem a Super TV2-n kerül majd adásba, ahol az első évad, sőt, nem is másik tévécsatornán, hanem a YouTube-on, a Dalfutár csatornáján. A műsort Hajós Jeli Andrással fejlesztette ki, és, bár a mostoha, késői időzítés miatt a tévés nézettség nem volt túl acélos, jó ideje gondolkodtak folytatásban, mert a műsor YouTube-ra felkerült részeit egészen sokan nézték. Ám addig nem tudtak elindulni, amíg a Tv2 csoporttal le nem járt a szerződésük. Ez nemrégiben megtörtént, és körbe is turnézták vele a csatornákat, ám az ötletet nem karolták fel sehol, ezért döntöttek a kizárólag internetes terjesztésben.

Ezzel együtt Hajósék azt nem akarták, hogy csak azért, mert a webre készülnek az epizódok, a minőség ne üsse meg a színvonalat, így a valódi gyártás csak akkor indulhatott el, amikor sikerült szponzorokat találni a műsorhoz: az Artisjus és a Samsung finanszírozza a projektet. Az új évad indulásának időpontját egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ám azt már lehet tudni, hogy felbukkan majd Lovasi András, Kozma Kata, Dallos Bogi, Kőhalmi Zoltán, Linczényi Márkó, Rakonczai Viktor, Vecsei H. Miklós és Szakács Gergő is a nyolc darab húszperces epizódban. Hajós Andrásék szeretnék, ha az első évad teljes részeit is feltehetnék a csatornájukra, ám ez a TV2 döntésén múlik, azoknak a részeknek ugyanis továbbra is ők a tulajdonosai. Az új részekhez már teaser is van, íme:

A Dalfutárban egy-egy dal születését követjük végig zeneszerzőtől szövegírón és produceren át énekesig, akik nem tudnak egymásról, egymástól függetlenül alkotnak: a dallamot Hajós András, a Dalfutár viszi át a szövegíróhoz, majd a szöveg-dallam párost a producerhez, az így meghangszerelt változatot pedig az énekeshez. A négy alkotó a stúdióban találkozik először, ahol összehangolják és felveszik a közös szerzeményt Hajós vezényletével.

Kiemelt kép: YouTube / Hajós András

Ajánlott videó

Olvasói sztorik