Február 25-én osztották ki a Dining Guide díjait, a legnagyobb elismerést pedig Széll Tamás és Szulló Szabina konyhája, a nemrég nyílt Stand vihette haza. Az év legjobb cukrászdája a tavalyi évhez hasonlóan a váci Mihályi Patisserie lett, és a street food kategóriáját leváltó alternatív vendéglátóhelyének díja a miskolci Pizza, Kávé, Világbékének járt. Az életműdíjat Bíró Lajos vehette át. Értékelték Sárközi Ákost és az új Textúra éttermét, illetve ott voltak a legjobbak között a már Michelin-csillagos helyek az Onyxszal és a Costesszel az élen.
Különdíjak:
- Az év séfje: Sárközi Ákos, Borkonyha és Textúra
- Az év innovatív konyhája: Tiszavirág Étterem
- Az év ifjú séftehetsége: Farkas Richárd, Pajta
- Az év legígéretesebb konyhája: Textúra
- Az év koktélbárja: Boutiq’Bar
- Az év szervizembere: Lizsicsár Miklós, St. Andrea Restaurant
- Az év borlapja: Arany Kaviár
- Az év éttermi kávélapja: Stand Étterem
- Életműdíj: Bíró Lajos
- Az év alternatív vendéglátóhelye: Pizza, Kávé, Világbéke
- Az év cukrászdája: Mihályi Patisserie
A top 10 +2 étterem:
- Anyukám Mondta, Dudás Szabolcs
- Arany Kaviár, Kanász László
- Babel Budapest, Veres István
- Borkonyha, Sárközi Ákos
- Costes, Palágyi Eszter
- Costes Downtown, Tiago Sabarigo
- MÁK, Mizsei János
- Olimpia, Ádám Csaba
- Onyx, Mészáros Ádám
- St. Andrea Restaurant, Barna Ádám
- Stand, Széll Tamás, Szulló Szabina
- Textúra, Sárközi Ákos
2019-től a Dining Guide és a Bocuse d’Or Akadémia létrehozta a Made in Hungary top 20-as listáját, ahol kapható a hazai gasztronómia egyik legnagyobb büszkesége, a kacsamáj és a Tokaji Aszú párosítása.
Top 20 Made in Hungary:
- Anyukám Mondta
- Arany Kaviár
- Babel Budapest
- Baraka
- Borkonyha
- Costes
- Costes Downtown
- Fricska
- Kistücsök
- Kollázs
- MÁK
- Olimpia
- Onyx
- Platán
- Salon
- St. Andrea Restaurant
- Stand
- Stand 25
- TAMA
- Textúra
A díjazottak sorrendjét az elmúlt évekhez hasonlóan most is egy külföldi, független zsűri állította össze. A legjobb magyar éttermeket végigette Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje, és a Dining Guide ismét segítségül hívta Fausto Arrighit is, aki 36 évig dolgozott a Michelin Guide-nál. A lista már csak azért is fontos, mert egy tisztább képet kaphatunk a márciusban esedékes Michelin előtt, hátha gazdagodunk egy-két további csillaggal.