Kultúra

A Lego-kaland 2 nyitása nem annyira szupi-szuper

Azért nagyon sírni nem kell.

Nem sikerült hoznia az előzetes becsléseknek megfelelő jegybevételt a második Lego-filmnek. A Lego-kaland 2, bár remekül sikerült, nyitóhétvégéjén mindössze 34,4 millió dollárt, ami legalább 20 millióval alulmúlja a terveket – a filmet 50-55 millióra várták -, az első Lego-film 69 milliós nyitásához képest meg egyenesen lesújtó eredmény. Alighanem amiatt alakult ez így, hogy a franchise kissé túltolta: a briliáns első Lego-film óta eltelt nem egészen öt évben, még jóval azelőtt, hogy a folytatás megérkezett volna, máris spinoffokkal bővítették a még rendesen meg sem alapozott univerzumot, két új film, a Lego Batman és a Lego Ninjago egyszerűen túl soknak bizonyult. Persze még így is a Lego-kaland 2 vezeti a hétvégi bevételi listát, a nemzetközi piacon 18,1 milliót még hozzákeresett a hazai bevételeihez, és összességében így is szépen fog termelni, de a nagy elődhöz képes ez mégis visszaesés.

Őrült szarkazmuscunamival száll bele a cukormázba a második Lego-film
És közben viccet csinál mindenből, amit ér, köztük saját magából is, miközben mégsem l’art pour l’art ökörködés: üzen is. Spoilermentes kritika.

A hétvége további új premierei nagyjából hozták az elvárhatót. A Paramount a Mi kell a nőnek fordított változatával, a What Men Wanttal jött ki a hétvégén, és bár harmatgyenge értékeléseket kapott, azért így is termelt 19 millió dollárt, ami egészen jó, ha onnan nézzük, hogy ez csak az első hétvége, és a film 20 millióból készült. A Taraji P. Hensonnal készült vígjáték jelen tervek szerint nálunk nem kerül mozikba. Az elmúlt hétvége egy másik amerikai premierje, a Dermesztő hajsza, Liam Neeson új akciófilmje viszont igen, február 21-én, és ismerve a hazai közönség akciófilmes rajongását, alighanem jócskán hozzájárulunk majd a film bevételeihez. Amelyek már most sem alakulnak rosszul, az előzetes becsléseket kissé meghaladva 10,8 millió dollárt termelt.

Az észak-amerikai box office lista negyedik helyén a The Upside, az Életrevalók amerikai remake-je áll 7,2 millióval, pedig a film már egyáltalán nem új premier, ötödik hete van a mozikban, és nagyon jól szerepel, globális összbevételei már majdnem elérik a 100 millió dollárt. A top 5 utolsó helyén M. Night Shyamalan mérsékelt sikerű Üveg című filmje áll 5,8 millióval.

A nálunk is a múlt héten bemutatott A csodagyerek a hatodik helyen zárta az észak-amerikai bevételi listát 6 millió dollárral, ami némileg kevesebb annál, amit a stúdió várt a horror nyitásától, ám onnan nézve nem rossz, hogy a film éppen 6 millióból készült – még néhány hét, és bőven nyereséges lesz a projekt még úgy is, hogy sem a kritikusok, sem a közönség nem volt elragadtatva tőle. A top 10-ben szerepel még a Universal Zöld könyve, ami tucatnyi díja és jelölése mellé szépen hozza a bevételeket is – még ha nem is blockbusteri magasságokban, de azárt globálisan így is 106 milliónál jár.

via Box Office Mojo, kiemelt kép: Intercom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik