Kultúra

Sorozat készül a szeretői nevét listázó hercegnőről

Folytatódik a BBC Egy nagyon angolos botrány című antológiasorozata. Az első széria azt a 20. század egyik legnagyobb brit közéleti botrányaként bevonuló ügyet dolgozta fel, amikor Jeremy Thorpe (Hugh Grant) politikust megvádolták azzal, hogy meg akarta gyilkoltatni egykori meleg szeretőjét. A homoszexualitásáról élete végéig mélyen hallgató Thorpe intim viszonyt táplált Norman Josiffe nevű szeretőjével, aki később, kapcsolatuk felbomlása után megfenyegette a politikust, hogy nyilvánosságra hozza a kapcsolatukat, ami odáig fajult, hogy Thorpe úgy döntött, a férfit ki kell iktatni.

Hugh Grant tökéletes manipulatív szemétládaként tért vissza
A 20. század egyik legnagyobb brit botrányában politikust vádoltak azzal, hogy meg akarta gyilkoltatni egykori szeretőjét. Megnéztük az esetből sorozatot.

A Guardian most azt írja, folytatást kap a Golden Globe-díjas sorozat. A második széria egy másik nagy botrányt, Margaret Campbell, Skócia egykori hercegnője hírhedt, 1963-as válási ügyét dolgozza fel.

„A második férjétől való elválására fókuszálunk majd, aki felesége íróasztalában egy listát talált azon férfiak neveivel rajta, akikkel lefeküdt. Emellett olyan polaroid felvételekre is rábukkant, melyeken egy szál gyöngysorban látható egy ismeretlen férfi mellett” – mesélt Dominic Treadwell-Collins producer a készülő produkcióról a Radio Timesnak.

Az Egy nagyon angolos botrány első szériáját Russell T Davies írta, de Treadwell-Collins szerint egy feminista botrány női írót kíván meg.

Kiemelt kép: Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik