Kultúra

Hamarosan forog Enyedi Ildikó Bond-lány főszereplésével készülő filmje

Az európai koprodukcióban, Enyedi Ildikó rendezésében készülő Feleségem történetének gyártási támogatást, Az utolsó bástyának gyártás-előkészítési támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság.

Még februárban derült ki, hogy Léa Seydoux (007 Spectre: A Fantom visszatér, Grand Budapest Hotel) francia színésznő leszerződött a Füst Milán azonos című regényéből készülő A feleségem története filmadaptációjára, amely a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjra esélyes Testről és lélekrőlt készítő Enyedi Ildikó következő alkotása lesz.

A színésznő és a másik főszereplő, Anders Baasmo Christiansen (Kon-Tiki, A király választása) szeptember végén Budapestre utazott a film előkészítéséhez.

Budapestre érkezett Enyedi Ildikó új filmjének világsztárja
Azaz Léa Seydoux, aki már a fővárosban próbál a Testről és lélekről rendezőjével. Közös kép is készült.

Az európai koprodukcióban készülő Feleségem története gyártására 1 milliárd forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. Az Inforg-M&M Film vezetésével német, olasz és francia partnerekkel, a német-francia Arte meg az olasz RAI televíziók és az Eurimages 500 ezer eurós támogatásával készülő film forgatása tavasszal kezdődik.

A Nándorfehérvár hőseiről készülő történelmi film, Az utolsó bástya gyártás előkészítését 156 millió forinttal támogatja a Filmszakmai Döntőbizottság. A film központi története a nándorfehérvári diadal idején játszódik. Az alkotók – Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila producerek, Hegedűs Bálint forgatókönyvíró és Szász János rendező – a vár hősi védőinek kívánnak emléket állítani, írja a Filmalap.

A Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi határozatával 3 forgatókönyv végleges változatát fogadta el: Herendi Gábor Toxikoma, Császi Ádám Holtverseny és Kocsis Tibor Kubala című filmtervét.

Kiemelt kép: Asatur Yesayants / Sputnik

Ajánlott videó

Olvasói sztorik