Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok november 23-25. között.

Mozi

A Harry Potter-rajongók örömére már a mozikban a legújabb Legendás állatok. A régi szereplők mellett Jude Law, mint fiatal Dumbledore, és Johnny Depp, aki a film főgonoszaként remekül hozta  racionális elmebeteget. Ami biztos,  Legendás állatok már rég nem dedós mese, csak kapkodtuk a fejünket. A filmről készült kritikánkat itt olvashatja:

A Legendás állatok már rég nem dedós mese
Persze az első filmben is volt mélység is, sötétség is, de a második rész olyan élesen váltott át drámára és horrorra, hogy nem győztük kapkodni a fejünket.

Legendás állatok – Grindelwald bűntettei (Fantastic Beasts – The Crimes of Grindelwald) – brit-amerikai fantasy, 134 perc – értékelés: 7/10

Színház

Alföldi Róbert valami olyat csinált a musical műfajával, amit idehaza nem gyakran látunk: tartalmat, drámát és mélységet adott neki, miközben a show is megmaradt -írtuk róla legutóbb. Alföldi Chicagójában úgy és ott csavar az ismert történeten, ahol nem várnánk, teljesen új megvilágításba helyezve az eseményeket, mindezt úgy, hogy nem engedett a minőségből.

Véres kezű gyilkosok, mégis rajong értük a nép
Alföldi Róbert olyat csinált a musical műfajával, amit itthon ritkán látunk: tartalmat, drámát és mélységet adott neki, miközben a show is megmaradt.

Chicago az Átriumban látható.

Vidéki program

November 22-én indul a Diósgyőri Mikulásvonat 25 napon át tartó rendezvénysorozata, ahol minden jelmez, díszlet, közös tánc és dal azért születik, hogy az érkező családok két és fél órára kiszakadjanak a hétköznapi rutinból, elmerülhessenek a mesék csodálatos világában. Idén a zsémbes Grincs történetét, a nagy Ho-ho-ho horgász téli kalandját és Aranyhaj esküvőjét dolgozták fel.

Bővebb információk a rendezvény honlapján.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

A történelemben először az eredeti Enigma hangok újra összeállnak, hogy a globális ENIGMA jelenség elképesztően gyönyörű zenéjét hozzák el számunkra – élőben és eredetiben. Andru Donalds, Angel X és Fox Lima újra összeálltak, és egy különleges turnéval járják végig a világot. A titokzatos Enigma project tagjai először lépnek fel Magyarországon. A koncert a Danubius Music szervezésében valósul meg 2019. április 07.vasárnap este a MoM Sportközpontban. Jegyek és további információk ezen a linken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik