Kultúra

A mexikói drogkartellek mélyére áshatunk

A Fülledt utcák még véget sem ért, az Aranyéletet sem olyan egyszerű ennyi idő alatt befejezni, és jön egy újabb adag tévé novemberre. Amit leginkább kiemelnénk, az természetesen a Kártyavár (House of Cards) már Kevin Spacey nélkül és a már jól ismert Narcos mexikói vonala drogokkal, bűnszervezettel és hatalomvággyal. Ezen felül most Julia Robertset is egy sorozatszerepben találjuk az Amazonon. Ha meg nem lenne elég tíz sorozat a hónapra, nagyon ajánljuk a korábbi gyűjteményünket, vagy a kedvenc őszi produkcióink összefoglalóját.

A tinik problémáiról és a tomboló hormonokról röhögve is lehet beszélni
És mi lenne ha a nácik jöttek uralnák Amerikát? Októberi sorozatajánlónkban mindenki találhat magának való szórakozást.

Kártyavár (House of Cards) S06, Netflix

November 2.

A politikai drámasorozat a Netflix egyik legfontosabb produkciója, ezzel hívták fel magukra igazán a figyelmet. A Kártyavár lassan a végéhez közeledik, és ami igazán érdekessé teszi a hatodik évadot, hogy teljesen kiiktatták a kulcsszereplő Kevin Spacey-t. A színész szexuális zaklatásos botránya után elfelejthette a nagyobb szerepeit, kisatírozták egy filmből, és a Netflix is elbúcsúzott tőle. A hatodik évadban Amerika első női elnöke kapja a főszerepet (Robin Wright).

Homecoming S01, Amazon

November 2.

Az Amazon pszichothrillerében Julia Roberts játssza a főszerepet, és egy olyan intézményről szól, ahol a hazatérő katonák kaphatnak segítséget a civil életükhöz. Heidi Bergman (Julia Roberts) a központban dolgozott, de évekkel később pincérnő lett, és az anyjával élt. Mikor a volt munkahelye arról érdeklődött, hogy miért hagyta ott őket, kiderült, hogy létezik a saját magyarázatán kívül egy egészen más univerzum is. A sorozat Eli Horowitz és Micah Bloomberg fikciós podcastja alapján készült, és Sam Esmail álmodta meg.

Shut Up and Dribble S01, Showtime

November 3.

LeBron James és Maverick Carter sorozata az NBA és a politika kapcsolatát járja körül három részen át, hogy a ligának mekkora szerepe van a közéletben. A Donald Trump elleni bojkottot vesézi ki a Shut Up and Dribble. Mind a Cleveland Cavaliers, mind a Golden State Warriors kihagyta a Fehér Ház-i látogatást, de az elnök is azzal védekezett, hogy meg se hívja a győztes csapatot a hagyomány ellenére. Aki nem akar ott lenni, azt nem látja szívesen.

Hackerville S01, HBO

November 4.

A Hackerville főleg azért érdekes, mert a román HBO saját gyártású sorozata, Temesváron forgatták, és a zürichi filmfesztiválon volt a világpremierje. A hatrészes sorozat egy német bank ellen kibertámadást dolgoz fel, aminél a szálak Romániáig vezetnek.

Grisse S01, HBO

November 5.

Az HBO Asia saját gyártású produkciója, ami az 1800-as években, a mai Indonézia területén játszódik. Négyen szerveznek lázadást a kormányzó ellen, és át is veszik az uralmat egy Griss nevű városban. Az HBO azt ígéri, hogy nem ez lesz az egyetlen ázsiai tartalom, a következő hónapokban még több hasonló sorozatot nézhetünk.

Mondj egy mesét (Tell Me a Story) S01, CBS

November 8. 

Bár a sorozat nemzetközi premierje október 31-én volt, kivételesen befért a novemberi szedetünkbe, mivel most mutatják be az HBO GO-n, és a múlt havi cikkünkből is kimaradt. A Mondj egy mesét a leghíresebb történeteket alakítja pszichothrillerré. A Három kismalac, Piroska és a farkas, Jancsi és Juliska mind New Yorkban játszódnak majd, és olyan színészeket láthatunk a sorozatban, mint Billy Magnussen, Kim Cattrall, Danielle Campbell, Paul Wesley, James Wolk.

Medal of Honor S01, Netflix

November 9.

A félig élőszereplős, félig dokumentarista antológiasorozat olyan kemény történetekkel ismertet meg minket, amiért a legmagasabb katonai kitüntetés, a becsületrend jár. A Netflixen rengetegszer lehet kifejezetten jó dokumentumfilmekbe botlani, úgyhogy akihez közel állnak a hasonló témák, tegyen egy próbát!

104-es szoba (Room 104) S02, HBO

November 10.

A Duplass-testvérek sorozata egy motelszoba vendégeit mutatja be részről részre, amik nem kapcsolódnak egymáshoz. Az első évadhoz hasonlóan most is rengeteg ismert név tűnik fel a 104-es szobában, a mostaniban talán a leghíresebb színész Mahershala Ali.

 

Narcos: Mexico S01, Netflix

November 16.

Először a Narcos negyedik évadának szánták, de Kolumbia mellett most külön sorozatot kapott a mexikói drogkartellek világa. A főszerepet Diego Luna és Michael Peña alakítják, és Mexikó drogháborújának kezdetét láthatjuk a marihuánától a kokainig.

The Kominsky Method S01, Netflix

November 16.

A Kominsky Method leírásából még annyira sokra nem következtethetünk, egyelőre legyen elég Michael Douglas és Alan Arkin neve. A középpontban Sandy Kominsky (Michael Douglas) áll, aki évekkel ezelőtt igazi sztár volt, fürdött a hírnévben, mostanra viszont Hollywoodban vezet egy drámaiskolát. Az lehet az erőssége, ahogy görbe tükröt állít a Los Angeles-i élet elé.

The Final Table S01, Netflix

November 20.

A Netflix egyre erősebb a realitykben, a hónapban jön egy musicales valóságshow, és egy újabb gasztrós vetélkedő. Egyszerűen nem lehet kifogyni a kajás show-kból, a novemberi például országok séfjeit fogja össze, és különböző, a nemzetek konyháján átívelő feladatokat kapnak mindig más, helybeli zsűrivel, akik kívülről-belülről ismerik az adott ízvilágot.

Kiemelt: Carlos Somonte / Netflix

Ajánlott videó

Olvasói sztorik