Kultúra

A X-Faktor tarol, de a Sztárban sztár adott egy pofont az RTL Klubnak

Igazából hétről hétre találni valami olyan érdekességet a tévés nézettségi adatok között, amiért érdemes kiragadni egy-egy műsor eredményeit. Az nem újdonság, hogy az X-Faktor szárnyal, most éppen 36,8 százalékos közönségaránnyal zártak a kereskedelmileg fontos 18-49-es korosztályban több mint 600 ezer nézőszámmal a mérések szerint, ami azért nem rossz. Főleg, hogy a MasterChef Junior is a SuperTV2-re kényszerült, a helyette vetített A kém című film a nyolc százalékot sem érte el (7,8). Ez azt jelenti, hogy a szombat esti tévénézők egészen elenyésző része választott mást az X-Faktoron kívül.

Vasárnap viszont a TV2 amennyire tudott, bosszút állt a szombatért, a Sztárban sztárral bőven nyerte az estét (17,5 százalék), a Szenzációs négyes 8,3 százalékkal kullogott jóval a TV2 mögött. Erre mondjuk számítani lehetett: a Szenzációs négyes nem sikerült valami jól, a Sztárban sztár viszont évek óta a csatorna aduja. Amíg vannak sztárok Magyarországon, addig ez is futni fog. Ha pedig elfogynak az újak, majd visszatérhetnek a korábbi szereplők, simán kinézhetünk egy bestofot a TV2-ből. Szóval a Szenzációs négyes elvérzett a Sztárban sztárral szemben, viszont a TV2 hasonló formátumú (itt is más szerepben láthatjuk a celebeket, mint hétköznap) Csak show és más semmi című műsora a nyolc százalékért is küzdött pénteken.

Mit akarnak ezek a celebek a TV2-n, és miért?
Furcsa produkciókkal indult a Csak show és más semmi: Pápai Joci bűvészkedett, Vastag Csaba a magasban repült, Schobert Norbert meg tanácstalanul pattogtatta a labdát, hogy hova került.

Első ránézésre Kasza Tibor műsora tűnik a legnagyobb bukónak, későre is rakták, a Sztárok és párok fele kilóg a főműsoridőből. A 18-49-es korcsoportban a heti ötven legnézetettebb produkció közé sem fért be, a hét százalékos közönségarányt sem érte el szerdán, csütörtökön pedig hat százalék alá mentek a számok. A pártippelős vetélkedő kicsit a Barátok közttel és az Éjjel-nappal Budapesttel is küzd a nézőkért.

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik