Kultúra

Még az is lehet, hogy megvan az új James Bond

A brit The Sun névtelen forrásra hivatkozva ír arról, hogy a James Bond-filmjogokat birtokló Barbara Broccoli már pontosan tudja, hogy kinek szánja a legendás brit kém szerepét, miután Daniel Craig leforgatta az utolsó filmjét. A kiszemelt nem más, mint Richard Madden, akit a hazai nézők főleg a Trónok harca Robb Starkjaként ismerhetnek, a színész azonban nem ezzel a szereppel hívta fel magára a figyelmet, hanem a Bodyguard című szériával, ami az elmúlt hónapokban futott nagy sikerrel a BBC-n.

Madden egy testőrt alakít a fordulatos sorozatban, akinek a belügyminiszter védelme a feladata, és nemcsak terroristákkal kell megküzdenie, de azokkal is, akik meg vannak győződve róla, hogy mentális problémái vannak. A Bodyguard hetekig tartotta izgalomban a brit nézőket, a kritikák egyöntetűen elismerték Madden színészi teljesítményét, így egyáltalán nem nem elképzelhetetlen, hogy a James Bond-filmek fő producere benne látja a következő 007-es ügynököt.

Richard Madden a Bodygurdban: az öltöny tényleg jól áll neki – Fotó: BBC

Ha igazak a híresztelések, akkor Madden ezzel olyan nagyágyúkat utasít maga mögé, mint Idris Elba, Tom Hardy, James Norton, Aidan Turner vagy éppen Cillian Murphy. Persze, ha valóban ő lesz a kiválasztott, az még egy darabig biztos nem lesz hivatalos, hiszen Daniel Craig még egyszer Bond bőrébe bújik, méghozzá a kissé hányatott sorsú 25. filmben, ami elméletileg 2020-ban kerül majd a mozikba, méghozzá Cary Fukunaga rendezésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik