Kultúra

A stúdió meg akarta ölni James Bondot, ezért lelépett a rendező

Kiderült, mi állhatott Danny Boyle és az MGM szakításának hátterében.

A múlt héten jött a hír, hogy “kreatív nézetkülönbségek” miatt elhagyta a sorban 25. Bond-filmet Danny Boyle rendező. A Trainspottingot, valamint a Gettómilliomost is jegyző rendező távozásáról a stúdió képviselői, valamint a 007-es ügynököt alakító Daniel Craig a Twitteren adtak hírt, de mostanáig nem lehetett tudni, mi volt a szakítás pontos oka.

Most viszont úgy tűnik, azért rúghatta össze a port a stúdió a rendezővel, mert

a sorozatot gyártó MGM stúdió meg akarta ölni James Bond karakterét a soron következő filmben, de Boyle ezt ellenezte.

Nyilván ez nem azt jelentette volna, hogy a sorozat véget ért volna a 25. filmmel: a következő eresztésben ugyanis már feltámasztották volna a karaktert. Ez az ötlet azért is tűnt volna időlegesnek, mert Daniel Craig számára a következő lesz az utolsó Bond-film, a színész otthagyja a 2006 óta alakított szerepét.

Merre tovább, James Bond?
A rendező már áldozatul esett, de a 007-es sincs könnyű helyzetben. Egy sármos mosollyal már nem lehet elütni a laza szexizmust a Metoo korában.

Boyle viszont úgy gondolta a The Sun nevű brit bulvárlap információi szerint, hogy az ötlet nevetséges, és egyáltalán nem volt hajlandó megegyezni a producer Barbara Broccolival arról, hogyan érjen véget a film. A vita végül odáig fajult, hogy Boyle-nak mennie kellett.

A 25. Bond-film amerikai bemutatóját eredetileg 2019. november 8-ra tűzték ki, de a rendező távozása miatt már be is jelentették, hogy késni fog. Egyelőre nem tudni, végülis megölik-e Bondot a film végén.

Kép: MGM

Ajánlott videó

Olvasói sztorik