Kultúra

Soha nem lesz női James Bond

A 007-es ügynök producere,  Barbara Broccoli adott interjút a Guardiannak, amiben elmondta, hogy nem lesz női karakter James Bondból, és nincs is rá szükség. Bond annak idején férfi lett, és Broccoli szerint ez jól van így, máshogy kell megmutatni a nők tehetségét.

„Nem kell a férfi karakterekből nőket csinálni. Inkább találjunk még több nőit, ahol a sztori passzol a karakterhez” – a producer hozzátette, hogy Bondból feminista sem lehet a korai filmek miatt.

A filmet az 50-es években írták, szóval Bond DNS-e sem fog megváltozni. De nézzük meg, mennyit változott a világ, és azt hiszem, Bond is formálódott az idővel. Megtettem a magamét, és azt hiszem, főleg Daniel Craig filmjei alkalmazkodtak a jelenhez, ahogy a nőkre tekint a főhős.

Bár nem tudjuk, hogy miért váltották le pontosan az Oscar-díjas rendezőt, Danny Boyle-t, de Broccoli mondatai alátámasztják azt a pletykát, miszerint Boyle túlságosan reagált volna a #MeeToo kampányára. Haladni akart a korral, míg a producerek maradni akartak az eredeti felállásnál és szellemiségnél.

Merre tovább, James Bond?
A rendező már áldozatul esett, de a 007-es sincs könnyű helyzetben. Egy sármos mosollyal már nem lehet elütni a laza szexizmust a Metoo korában.

(Jezebel / Guardian)

Kiemelt kép: Collection Christophel © Eon Productions / B23

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik