Kultúra

Megtalálta új rendezőjét a következő Bond-film

Egy Emmy-díjas filmes vezényelheti le a franchise 25. installációját.

Pont kerülhet a 25. Bond-mozi immár igencsak régóta húzódó előkészítésére, amelyet a legutóbb az akasztott meg, hogy a rendezőnek elsőként felkért Oscar-díjas Danny Boyle (Trainspotting-filmek, Gettómilliomos) kreatív nézetkülönbségek miatt pár hete dobbantott és kiszállt a produkcióból.

Miután Boyle kikerült a képből, a Bond-filmeket gyártó Eon Production és MGM stúdiók elkezdték ismét nagy erőkkel keresni utódját, akit a The Guardian értesülései szerint mára megtaláltak

a True Detective egyik epizódjáért Emmy-díjjal kitüntetett Cary Fukunaga személyében.

Ezzel ő lesz a már több mint félévszázada futó 007-es franchise történetének első amerikai rendezője.

Cary Fukunaga rendezheti a 25. Bond-mozit. Fotó: Getty Images/Eamonn M. McCormack

A rendezés mellett forgatókönyvíróként és producerként is tevékenykedő Fukunaga a nagy sikerré vált True Detective mellett az elmúlt években olyan produkciókkal szerzett magának elismerést és hírnevet, mint a 2009-es Sin nombre, a 2011-es Jane Eyre és a Netflix-féle 2015-ös Beasts of No Nation.

A rendezőkérdés lezárását követően hamarosan forgó akciófilm Raymond Benson 2001-es Never Dream of Dying (Sose álmodj halálról) című Bond-regényén fog alapulni, a forgatókönyvön Neal Purvis és Robert Wade dolgozik. Korábban Benson írta A holnap markában, a Halj meg máskor! és A világ nem elég regényváltozatát is, ugyanakkor ez lesz az első alkalom, hogy az egyik saját könyvét viszik filmre.

A 25. Bond-kaland szereplőgárdáját illetően biztosnak tűnik, hogy Daniel Craig mellett Naomie Harris (Moneypenny), Ben Whishaw (Q), Rory Kinnear (Tanner) és Ralph Fiennes (M) is visszatér.

A The Guardian azt írja, a közelmúlt problémázásai miatt a produkció többé már nem a korábban kitűzött 2019. november 8-án, hanem előreláthatólag 2020 februárjában fog debütálni a mozikban.

Merre tovább, James Bond?
A rendező már áldozatul esett, de a 007-es sincs könnyű helyzetben. Egy sármos mosollyal már nem lehet elütni a laza szexizmust a Metoo korában.
Kiemelt kép: Getty Images/FilmMagic/Laura Cavanaugh

Ajánlott videó

Olvasói sztorik