Kultúra

Ez nem játék, hanem élet-halál harc az HBO-n

Az Aranyélet a harmadik évadra még jobban bekeményít, és legalább megtudjuk végre, hogy tényleg meghalt-e Endre bá vagy valaki más fekszik a koporsóban. Szavazz, hogy mi lett vele!

Az HBO magyar sorozata, az Aranyélet az első évadban még egész lazán indult: a Miklósi család Hollós Endre (Anger Zsolt) szárnyai alatt éldegélt a lepattanóból. Miklósi Attila (Thuróczy Szabolcs) piti bűnözőként adta meg a fényűzéshez szokott feleségének, Jankának (Ónodi Eszter) a gazdagságot, de sosem volt elég. Lassan, de biztosan a család egyre mélyebbre süllyedt, képtelenek voltak kimászni a törvénytelen üzletekből.

Mostantól pedig csak az olvasson tovább, aki látta a folytatást, vagy bírja a spoilereket!

A legeslegfontosabb, hogy kiderüljön végre, hogy mi lett Hollóssal! Elvileg meghalt, nélküle indul az Aranyélet, de talán még reménykedhetünk. Szavazz Te is, és bárhogy is alakul, tudd meg elsőként október 14-én az HBO GO-n, ahol vasárnap a befejező évad összes része elérhető lesz már!

A második évadra teljesen elszabadult a pokol, már a múlté a kisstílű ügyeskedés, az Aranyélet kőkeményen beletenyerelt a magyar maffiahálózatba. Új szereplőket hozott be, és elbúcsúzott pár régitől. Mira (Döbrösi Laura) barátnőjét (Farkas Franciska) például éppen az a rendőrnő (Danis Lídia) kergette öngyilkosságba Hollós segítségével, aki a későbbi részekben is fontos szerephez jut. Jakab Erika főhadnagy azt a fajta hatóságot képviseli, akinek nem számít a célhoz vezető út, csak a végső állomás lebeg a szeme előtt, és ezért bármire képes. Miklósiék rég halottnak hitt barátjával állt össze, hogy végre valahára elbánjanak Hollóssal és a körével.

Miklósi Jankát viszont ki kéne találni, ha nem lenne: leszámolás helyett majdnem egyesült a csapat Gáll Feristől, de ő szó szerint szétverte a megható pillanatokat:

Hollós Endrét leütötte egy Buddha-szoborral.

A maffiózót félelemből vagy éppen gyávaságból nem mentette meg se Gáll Feri, se Miklósi Attila, hagyták meghalni a hátsó ülésen, hogy később elégessék a holttestet. A temetés megvolt, de azért mégsem egyértelmű, hogy mi történt pontosan, Hollós került-e abba a koporsóba.

Egy kis emlékeztető

Gáll Feri (Végh Zsolt) még fiatalon lógott együtt Miklósival és Endrével, kicsiben kezdték, apróbb biztosítási csalással: autókat törtek szét, és még élvezték is. Akkor viszont teljes pánikba estek, mikor Feri a menyasszonyával rosszul ütközött, megpördültek, bent ragadtak, majd rájuk gyulladt az autó. Miklósi Attila úgy megijedt, hogy végül ott hagyták az égő autóban a barátjukat. Gáll Feri csodával határos módon megmenekült, és bosszút esküdött Hollósék ellen.

Feri már ott tartott, hogy megöleti a börtönbe zárt Hollóst, amikor megtudta, hogy Miklósi Attila akart elhajtani a felrobbant kocsitól, és nem Hollós. Ha mindez nem volna elég, Janka már megint megnyerte a legravaszabbnak járó címet, ahogyan ki próbálta játszani Endre bát, és el akart húzni a világ másik felére a családjával. A csalás persze kiderült, mire Hollós és Miklósi Gáll Ferinél szerették volna tisztázni az elmúlt heteket. Barátjukat az utolsó utáni pillanatban mentették meg az öngyilkosságtól, és a következő percben már összeborulva magyarázták egymásnak, hogy fogják legálisan szétlopni az országot: beszállnak az építőiparba, és a támogatásokkal csalnak egy keveset vagy többet. Lehet, hogy Hollós nélkül.

Kiemelt kép: HBO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik