Kultúra

Rossz versek cikáznak Budapesten

Abban a különleges videóban, amelyet Reisz Gábor készített az új mozifilmjéhez.

Decemberben fog a mozikba kerülni a 2014-es VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlant rendező Reisz Gábor második nagyjátékfilmje: a Rossz versek. Az alkotáshoz megjelent az első (és meglehetősen egyedi) beharangozó videó, amelyben a rendező és stábja a film címét vetítette budapesti helyszínekre.

A videó nem a filmből tartalmaz jeleneteket, hanem a film helyszíneit járja be. Művészi koncepció volt, hogy a film címét olyan helyekre vetítsék, ahol forgattak vagy ahonnan az inspiráció jött.

A Rossz versek egy budapesti film. A videóban a film szelleme, inspirációs energiája végigoson a városon, majd megérkezik a moziba

– mondta Reisz Gábor a filmje hangulatát megidézni hivatott videó kapcsán.

Reisz Gábor a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan után ismét mélyen személyes filmet rendezett. Bár a Rossz versek önéletrajzi ihletésű, és a rendező a főszerepet is maga játssza, mégis fiktív történetet mesél el. A 30-as évei elején járó rendező, Merthner Tamás magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna szakít vele. Tamás összetörve tér vissza Budapestre, és mivel a jelenben nem talál vigaszt, a múltjába merülve igyekszik választ kapni arra, hogy hol veszítette el önmagát abban a valóságban, ami az elmúlt 30 évben körbevette Magyarországon.

A Filmalap támogatásával készült Rossz versek december 27-én fog a hazai mozikba kerülni.

Ez egy rendkívül szubjektív kép Magyarország jelenéről
A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezője, Reisz Gábor elkészítette második nagyjátékfilmjét, a rendkívül személyes hangvételű Rossz verseket, amely ugyan önéletrajzi ihletésű, de fiktív történetet mesél el.
Kiemelt kép: YouTube/Rossz Versek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik