Kultúra

Megvan, hol lesz Pálfi György különleges sci-fijének világpremierje

Az Úr hangja című alkotás meghívást kapott egy rangos nemzetközi filmfesztiválra.

A Filmalap jelentette be közleményben, hogy Pálfi György új filmjét: Az Úr hangja című sci-fit első alkalommal a 31. Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon láthatja majd a közönség – számolt be róla az MTI.

Az október 25-én kezdődő filmfesztivál versenyprogramjába kapott meghívást a Hukkle és a Taxidermia rendezőjének új filmje, amely Stanislaw Lem azonos című regényén alapul.

A júliusban előzetest kapó Az Úr hangja főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter, aki egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Ennek hatására megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára. A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt és kiderült, nem vagyunk egyedül a világegyetemben.

Az Úr hangja a Filmalap támogatásával a KMH Film és a Quite Revolution Pictures koprodukciójában készült. Magyarország mellett Kanadában és az Egyesült Államokban forgatták.

A főszerepeket Polgár Csaba és a kanadai Eric Peterson alakítja, nemzetközi színészek mellett szerepel a filmben Kiss Diána Magdolna is. A forgatókönyvet Pálfival közösen Ruttkay Zsófia és Nagy V. Gergő írta, az operatőr Pálfi állandó alkotótársa, Pohárnok Gergely, a vágó Lemhényi Réka, a hangmérnök Zányi Tamás, a látványtervező Asztalos Adrienn volt.

Több mint egy évtized után először kapott meghívást magyar film a nagy presztízsű tokiói versenybe, melynek fődíja a Tokyo Grand Prix. A mintegy 200 filmet felvonultató tokiói filmünnep nyitófilmje a Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével készült zenés dráma: a Csillag születik (A Star is Born) lesz.

Pálfi György nem bírta ki, hogy ne rakjon űrhajókat új sci-fijébe
Az Úr hangja utolsó forgatási napján jártunk, ahol űrlényeket és Pataki Attilát nem láttuk, de azért volt róluk szó. Videó.
Kiemelt kép: KMH Film/Vertigo Média Kft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik