Kultúra

A TV2 isteníti magát, miközben tényleg ellövik minden műsorukat

Óriási késéssel indította el a TV2 az őszi évadot rengeteg új műsorral, de még mindig nehezen érthető, hogyan maradtak le a szeptember elejéről. Amíg az RTL Klub augusztus 27-én elkezdte a szezont, addig a konkurencia csak emotikonokban kommunikált, így a közönségnek fogalma sem volt arról, mire számíthat hétfő este. Az eredmény borítékolható volt, Andy Vajna csatornája nyitányként egyből feláldozta egy korábban jól teljesítő formátumát, A Piramist, és Ördög Nóra főzős műsorát, a MasterChef VIP-et. A nézettségek egyértelműek, a TV2 viszont kissé máshogy interpretálja a számokat: a teljes lakosságot vagy a 18-59-es korosztályt nézi.

A TV2 máris bukott egy nagyot az RTL Klubbal szemben
Nem jött be az emojis játék, az első este a nézők a Nyerő párost választották Stohl András Piramisa helyett.

A csatorna nagy feneket kerekített a számukra valódi, október 8-as szezonnyitás előtt, a sajtótájékoztatón minden szereplőjüket és celebüket bedobták, hogy jól mutasson az őszi/téli évad. Fischer Gábor programigazgató egy órarenddel beszélt a nyilvánosság előtt arról, hogy mit fogunk nézni hétfőtől péntekig, de előtte még Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója is felszólalt, sőt, számokban is megnézhettük a TV2 alternatív univerzumát. Gerkens először is hangsúlyozta, hogy

a TV2 csoport piacvezető a teljes lakosság körében. 

A vezérigazgató hozzátette, hogy nem sokan hittek a sikerben, de közel vannak, ráadásul most még titkolt pénzügyi sikereket is bevonzott a szárnyaló TV2. Hogy milyeneket, egyelőre nem tudjuk, de Dirk Gerkens mindenkit biztosított, hogy hamarosan bejelentik a bombaüzletet.

A számokat ezután Fischer Gábor csavarta addig, míg be nem igazolódott, hogy a TV2-nek nincs párja. Tulajdonképpen tényleg nézhetjük az eredményeket a csatorna szemüvegén keresztül, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a megváltozott tévés szokások mellett is egyelőre a 18-49-es korcsoport maradt a legfontosabb mutató, ha a nézettségről van szó. Ez az az korosztály, ami legjobban értékesíthető, a teljes lakosságban például a hírcsatornákat érdemes nézni, de a 18-59-es csoport sem a leglényegesebb réteg a televíziózásban. Fischerék azonban ezekre tudnak koncentrálni, a TV2-csoportnak itt akadnak a kirakatba tehető eredményei, és ez alapján mondhatják, hogy

Az RTL Klub a csökken a leginkább önmagához képest.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy két új csatornát indítanak: retrósorozatokkal, Dallasszal, Hegyi doktorral jön a Jocky TV, és filmekkel a Moziverzum.

A száraz matek után a nézőknek viszont sokkal fontosabb, hogy mivel tölthetik az estéket, a TV2 hogyan gyújtja be a beígért rakétákat. Október 8-től a következőképpen alakul a TV2 pár hónapja.

Hétfő

Este héttől jön a Ninja Warrior folytatása, a műsorvezető Till Attila, Stohl Luca és Kasza Tibor lesznek.

Kedd

Az esti sávot itt egy dán licenc, A legbátrabb páros (Bravest) indítja. Ezt forgatta olyan aktívan az Instagramon Till Attila és Majka, és híres párok fognak felgyulladni, majdnem megfulladni, magasból leugrani: Schobert Norbert és Rubint Réka, Keleti Andrea és Kovács Zoltán, Palácsik Lilla és Visváder Tamás, Pintér Tibor és Rubos Frida, Singh Viki és Csepregi Tamás, Németh Kristóf és Szikriszt Zita, Szabó Ádám és Tóth Andi.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ezután jön egy holland sorozat, a Bogaras szülők, ami elsőre amolyan Tanárnak tűnik egy általános iskolában, de majd meglátjuk. A főbb szerepeket Ónodi Eszter, Csákányi Eszter, Mészáros Máté és Téby Zita játsszák.

Mit nem adtunk volna, ha Nagy Ervin lett volna a kémiatanárunk
Az RTL Klub új sorozata nem egy Mi kis falunk, és pont ez áll neki a legjobban. Nagy Ervin és Anger Zsolt a gimibe születtek.

Szerda és csütörtök

Két nap lesznek csak ugyanolyan műsorok: a Tények után egyből jön a Mit tenne a gyereked? Ördög Nórával. Ez is egy vásárolt formátum, (What would your kid do?), és fiatalabb gyerekek vállalnak különböző feladatokat. Utána pedig Kasza Tibor kérdez: most kor helyett párokra tippelnek a Sztárok és párokban. Nem civilek játszanak majd, többek között a TV2 sokszor bejáratott arcai szerepelnek, nem lesznek óriási meglepetések.

Péntek

Az egyik lényeg éppen pénteken érkezik, ami csak azért furcsa, mert nagyszabású show-kat nem szokás az utolsó hétköznapra tenni. A Csak show és más semmit már egy ideje hirdeti a csatorna, és bár ne legyen igazunk, a promóból az tűnik ki, hogy ehhez képest még a Szenzációs négyes is labdába rúghat, ami a színvonalat illeti. Tatár Csilla, Köllő Babett, Horváth Éva, Eke Angéla, Szandi, Koholák Alexa, Vastag Csaba, Schobert Norbert, Veréb Tamás, Curtis, Pápai Joci és Baronits Gábor kerülnek a komfortzónáján kívülre, hétről hétre különböző műfajokban szerepelnek. A zsűri Balázs Andi színésznő, Till Attila, ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója és Badár Tamás bűvész-humorista, YouTube-er lesznek.

Szombat

Ez az a nap, amikor a TV2-nek A mi kis falunkkal kell versenyeznie, úgyhogy nem rakhatnak nagyágyút. A MasterChef Juniort nézhetjük, utána meg a Korhatáros szerelem második évadát Kovács Patríciával.

Vasárnap

A legígéretesebb nap biztos, hogy a vasárnap a TV2 számára: a Sztárban sztár már egy jól bejáratott műsor, ezzel még a Szenzációs négyest is megszorongathatják. A zsűri marad: Papp Szabi, Liptai Claudia, Majka és Stohl András kritizálnak. A mezőny pedig egész jól alakul: Hien, Odett, Sári Évi, Szőcs Reni, Tolvai Reni, Völgyesi Gabi, Burai Krisztián, Freddie, Gesztesi Károly, Kállay Saunders András, Pintér Tibor és Torres Dani. A műsorvezető Till Attila lesz.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ez a felsorolás rengeteg információ, sőt, túl sok. Látszik, hogy a TV2 apait-anyait belead az emojis kapufa után. Annyi műsort lő el egyszerre, amennyit egy csatorna máskor kétszer ennyi idő alatt szórna el. Minden nap más, de ugyanazokkal a sztárokkal, szinte követhetetlen. Nem biztos, hogy akkora ötlet Pintér Tibort vagy Schobert Norbertet többször is elhasználni, de legalább a Vajna család egy újabb tagját is megismerhetjük közelebbről. Palácsik Lillának most kezdődhet igazán a tévés karrierje.

Ha ez nem lenne elég, mikor lement minden, a TV2-n később jön még a Séfek séfe Liptai Claudiával és a Legyen ön is milliomos!, amit Gundel Takács Gábor hangjával promóztak.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik