Kultúra

A TV2-nek innen már csak felfele vezethet az út

A hétfőhöz képest a nézettségi számaik mennek egyre lejjebb. Az új műsoruk, a MasterChef sem tarol.

A hétfői számok után az Index megint ránézett a kereskedelmi csatornák nézettségeire, amiből kiderült, hogy a TV2 valamit nagyon elnézett, vagy a karma ütött vissza A Piramisért vagy a TV2 ennyire rosszul lőtte be az esélyeit az RTL Klubbal szemben. Bár naponként sokszor értelmetlen bármire következtetni, most mégis érdekes, hogy a keddi adatok, mit mutatnak:

a kereskedelmi (legfontosabb) 18-49-es korcsoportban, főműsoridőben az RTL Klub 16,2 százalékos közönségarányt hozott, míg a TV2 5,6 százalékot. 

Ez azt jelenti az őszi műsorrend első napjához képest, hogy a TV2 a maga 8,6 százalékával óriási visszaesést mutatott.

A TV2 máris bukott egy nagyot az RTL Klubbal szemben
Nem jött be az emojis játék, az első este a nézők a Nyerő párost választották Stohl András Piramisa helyett.

Az Index műsorokra lebontva is kivesézte a keddet, ebből látszik, hogy a 18-49-es korosztályban a Tények 12 százaléknál állt meg, az RTL Klub Híradóját viszont kétszer annyian nézték. A Nyerő párosnál megforgatta a kést az RTL Klub a konkurenciában: A Piramis még 8,8 százalékos közönségarányt ért el a nyitónapon, de kedden 6,2 százalékig csökkentek. Az RTL Klub 27,5 százalékig ment, de még a Barátok közt is kiütötte a TV2-t 16,8 százalékkal.

Ennél is szomorúbb, hogy a nagy dobásuk, a megvásárolt MasterChef nem robbantott, sőt, 5,4 százalékot kapart össze. A párhuzamosan futó Éjjel-nappal Budapest 14,9 százalékkal nyert. Hogy ne csak számokban beszéljünk, ez azt jelenti, hogy az emotikonos, titkolózó taktika nem jött be. A TV2 mindent feltett egy lapra, és nem árult semmit el, meglepetésnek szánta, hogy mit nézhet hétfőtől a közönség, ezzel szemben az RTL Klub már jó előre beharangozta a Nyerő páros című celebes realityjét, amit két évvel ezelőtt bejárattak. A nézők nem igazán haraptak rá a játékra, nem akartak találgatni, de az is elképzelhető, hogy a TV2 még menthette volna a menthetőt, ha nem A Piramissal nyitja az évadot. Az lehet, hogy tavaly megnyerték A Fal elleni csatát, de az őszi évad újdonságát túl későre rakták, 9 óra előtt kezdődik a MasterChef és 11-ig tart. A műsoridő másfél órás, és nem véletlen, hogy az RTL Klub Konyhafőnöke is rendszerint 7-kor kezdődik, hogy ne nyúljon az éjszakába a főzés.

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik