Kultúra

Készül A szomszéd nője mindig zöldebb-remake, igazi nagyágyúval a főszerepben

Hollywood egyik nagy komikusával készül a feldolgozás, amelynek már a rendezője is megvan.

A New Line Cinema stúdió bejelentette, hogy feldolgozást forgatnak az 1993-as A szomszéd nője mindig zöldebb (Grumpy Old Men) című vígjátékból, amelyet az egyaránt Oscar-díjas Jack Lemmon és Walter Matthau párosa tett emlékezetessé – számolt be róla a Deadline.

A produkció jelenleg már javában előkészítés alatt áll, így azt is hozzácsapták a bejelentéshez, hogy

a film (egyik) főszerepére nem kisebb név írt alá, mint a Golden Globe-díjas Eddie Murphy.

Eddie Murphy már le is szerződött a feldolgozásra. Fotó: Getty Images/Vincent Sandoval

Murphy mellett egyúttal a remake rendezőjét is megnevezték: ő az a Tim Story lesz, aki a Fox első két Fantasztikus négyes-mozija mellett a Birkanyírás, illetve a Pofázunk és végünk direktoraként vált ismertté.

A produkcióval kapcsolatban a Deadline és a The Hollywood Reporter is úgy értesült, hogy Murphy párjának ugyancsak egy nagyágyút: Samuel L. Jacksont akarják megnyerni a producerek. Állítólag ez jó eséllyel össze is jöhet, ugyanis Jackson leigazolásában segítségükre lehet a rendezést bevállaló Story, aki mostanság éppen az új Shaft-mozit forgatja a színésszel.

A feldolgozásról még egyelőre annyit tudni, hogy nem A szomszéd nője mindig zöldebb egy az egyben újraforgatása lesz, hanem egy általa ihletett vígjáték, amelynek az alapkoncepciója lesz ugyanaz. Magyarán adott lesz két korosodó pasas, akik gyerekkoruk óta ismerik és utálják egymást, miközben egymás szomszédságában élnek. Kapcsolatukat az fogja még jobban megbolygatni, hogy felbukkan ugyancsak a szomszédságukban egy nő, akit aztán mind a ketten meg akarnak majd szerezni.

A szomszéd nője mindig zöldebb 1993-ban akkora sikerré vált, hogy két évvel később folytatás is készült hozzá Még zöldebb a szomszéd nője (Grumpier Old Men) címmel, amelyben ismét Lemmon és Matthau legendás párosa játszotta a főszerepeket, kiegészülve a szintén Oscar-díjas Sophia Lorennel.

Megtalálta rendezőjét az Amerikába jöttem 2
A direktor mellett új forgatókönyvírót is kapott a csaknem 30 évvel az alapfilm után készülő folytatás.
Kiemelt kép: Lancaster Gate/Warner Bros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik