Kultúra

Megtalálta rendezőjét az Amerikába jöttem 2

A direktor mellett új forgatókönyvírót is kapott a csaknem 30 évvel az alapfilm után készülő folytatás.

Még áprilisban vált hivatalossá az, amelyet az elmúlt években Eddie Murphy többször is megszellőztetett, nevezetesen, hogy tényleg folytatást kap az 1988-as Amerikába jöttem, melynek második részében (természetesen) ismét ő fogja játszani az afrikai herceg (vagy már király) Akeem szerepét.

Hivatalosan is készül az Amerikába jöttem 2
És immár az is megvan, hogy kik írják a népszerű vígjáték folytatásának sztoriját.

Az Amerikába jöttem 2-ről eddig annyit lehetett tudni, hogy a producerei Murphy és Kevin Misher lesznek, míg a forgatókönyvet ugyanaz a Barry W. BlausteinDavid Sheffield páros írja, akik az 1988-as filmét is kidolgozták. A szkript azóta feltehetően elkészült, ugyanis a Deadline friss értesülése szerint a Feketék fehéren kreátora, Kenya Barris kapta a feladatot, hogy valamelyest átírja, illetve eldőlt, hogy

a filmet az a Jonathan Levine fogja rendezni, aki a Fifti-fifti, az Eleven testek és a Három király tesó című produkciókat is levezényelte.

Közben még mindig nagyon sok a kérdőjel az Amerikába jöttem 2 körül, így pl. sem premierdátuma, sem szereplőgárdája nincsen. Mármint Murphyt leszámítva. Az a pletyka viszont továbbra is tartja magát, miszerint a 29 évvel ezelőtt Imani hercegnőt alakító Vanessa Bell Calloway, illetve az Akeem hűséges szolgáját/barátját, Sammit megformáló Arsenio Hall visszatérésére is van esély a második részben.

Igaz ugyan, hogy már közel 3 évtized eltelt, ám tulajdonképpen nem meglepő, hogy utóbb elkészül az Amerikába jöttem (részlet itt) folytatása, hiszen az alapfilmet annak idején mindössze 28 millió dollárból forgatták, amelyet aztán világszerte közel 300 milliós összbevétellel és két Oscar-jelöléssel „hálált meg” a produkció. Magyarul inkább az a különös, hogy ilyen sokáig vártak Eddie Murphyék a második résszel.

Forrás: Deadline, kiemelt kép: Paramount Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik