Kultúra

Ami nem öli meg, az még keményebbé teszi a tetovált lányt

Közeleg Lisbeth Salander következő mozija, amelynek itt az új előzetese.

Még 2016 őszén dőlt el, hogy több éves huzavona után végül zöld utat kapott az újabb hollywoodi Tetovált lány-mozi, amelyről azóta megtudtuk, hogy miután nem a David Fincher rendezte 2011-es A tetovált lány szereplőgárdájával készül, ezért az alakításáért Oscarra is jelölt Rooney Mara helyett az Arany Glóbusz-nyertes Clarie Foy (Boszorkányvadászat, The Crown) fogja játszani benne a főszerepet. Az azóta már az utómunkálatokat taposó produkciónak júniusban jelent meg az első előzetese, melyet követően most itt van a második trailer, amely már a cselekményből és az akciójelenetekből is többet leplez le.

Mint ismert, a második amerikai, összesítésben pedig az ötödik Tetovált lány-film lesz az első olyan, amely nem Stieg Larsson Millenium-trilógiájának valamelyik részéből, hanem az azokat folytató negyedik könyvből: David Lagercrantz 2015-ös Ami nem öl meg (Det som inte dödar oss) című regényéből készül. A sztori szerint a nőket bántalmazó férfiakra vadászó és őket megbüntető Lisbeth Salander ismét találkozik a bukott sztárújságíróval, Mikael Blomkvisttal (Sverrir Gudnason) és ismét egy ügyön kezdenek el közösen dolgozni. Lisbeth ezúttal egy autista kisfiún próbál segíteni, így keveredik bele élete legveszélyesebb ügyébe, amelyről kiderül, hogy a számára is személyesebb, mint bármely korábbi.

A Netflix-féle The Crown című drámasorozatban nyújtott alakításáért Arany Glóbusszal, illetve mától már Emmy-díjjal is kitüntetett Foy és Gudnason (A siker ára, Gentlemen) mellett Lakeith Stanfield (Selma, Tűnj el!), Stephen Merchant (Futottak még…, Logan) és Sylvia Hoeks (Senki többet, Szárnyas fejvadász 2049) játsszák a fontosabb szerepeket a filmben, amelyet Fede Alvarez (Gonosz halott, Vaksötét) rendez.

Az Ami nem öl meg (The Girl in the Spider’s Web) november 8-án fog a magyar mozikba kerülni.

Kiemelt kép: MGM/Sony Pictures Entertainment

Ajánlott videó

Olvasói sztorik