Kultúra

Pasi legyen a talpán, aki ujjat húz az új tetovált lánnyal

Kb. ez a tanulsága az Ami nem öl meg első előzetesének, amiben bemutatkozik az új Lisbeth Salander.

Áprilisban jelentette be a Metro-Goldwyn-Mayer, hogy befejezték a több éves huzavonát követően befejezték az új szereplőgárdával készülő új Tetovált lány-mozi forgatását, így várható volt, hogy lassacskán megjelenik az első előzetese. Ez ma meg is érkezett és remek ízelítőt ad abból, hogy Noomi Rapace és Rooney Mara után milyen lesz Lisbeth Salanderként Claire Foy (Farkasbőrben, The Crown).

A második amerikai, összesítésben pedig az ötödik Tetovált lány-film lesz az első olyan, amely nem Stieg Larsson nagy sikerű Millenium-trilógiájának valamelyik részéből, hanem az azokat folytató negyedik könyvből: David Lagercrantz 2015-ös Ami nem öl meg (Det som inte dödar oss) című regényéből készül.

A Netflix-féle The Crown című drámasorozatban II. Erzsébetként nyújtott alakításáért Arany Glóbusszal kitüntetett Foy mellett Sverrir Gudnason (Mikael Blomkvist), Lakeith Stanfield (Ed Needham) és Stephen Merchant (Frans Balder) lesznek láthatóak a mellékszerepekben.

Az idehaza majd az Ami nem öl meg címen futó The Girl in the Spider’s Web október 19-én fog debütálni az Egyesült Államokban. A hazai mozikba várhatóan november 8-án fog megérkezni.

Kiemelt kép: MGM/Sony Pictures Entertainment

Ajánlott videó

Olvasói sztorik