Kultúra

Két kislány életre szóló barátságot köt az HBO új sorozatában

Jön a Briliáns barátnőm című regény adaptációja, amelynek itt az első előzetese.

2011-ben került a boltokba Elena Ferrante olasz írónő Briliáns barátnőm (L’amica geniale) című regénye, amely alapján idén az HBO indít új, saját gyártású sorozatot. A két évvel ezelőtt magyarul is megjelent regény adaptációjának megérkezett az előzetese, amely egy megindító és lélekemelő szériát ígér.

A történet szerint amikor az idősödő Elena Greco (Elisa del Genio) legfontosabb barátnőjének nyoma vész, a könyvekkel teli házának magányában élő asszony elhatározza, hogy megírja barátságuk történetét. Elena 1950-ben, az általános iskola első osztályában ismerte meg Raffaella Cerullót (Ludovica Nasti), akit mindig is Lilának hívott. A Nápoly veszélyes és izgalmas világában játszódó, majd 60 évet felölelő történet elmesélése során megpróbálja megfejteni briliáns barátnőjének, Lilának a rejtélyét, aki egyszerre volt a legjobb barátja és egyben legfőbb ellensége is.

Elena Ferrante Nápolyi regények című tetralógiájából magyarul a Briliáns barátnőm mellett az Az új név története című második rész is kapható (A Park Könyvkiadó jóvoltából). A harmadik kötet, az Aki megszökik és aki marad idén novemberben kerül a könyvesboltokba, a befejező, negyedik kötet pedig Az elveszett gyermek története címmel jövő év végén várható.

A Briliáns barátnőm tévés feldolgozása itthon kizárólag az HBO GO-n lesz látható novembertől.

Kiemelt kép: HBO/Wildside/Fandango

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik