Kultúra

Kulka már Nemes Jeles új filmjében visszatér, nem is akárhogyan

A Kossuth-díjas színészt ötletesen csempészték bele a Napszálltába.

Két és fél évvel a sztrókja után idén látható ismét mozifilmben Kulka János, akiről azt hónapok óta tudjuk, hogy a Liza, a rókatündért író-rendező Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című thrillerében játszik egy rövid szerepet, az azonban csak mostanra derült ki, hogy már Nemes Jeles László második rendezésében: a Napszállta című drámában is feltűnik.

Kulka János szavak helyett képekkel fejezi ki magát
A Kossuth-díjas színész az RTL Klubon mesélt ismét az állapotáról.

A jelenleg a 75. Velencei Filmfesztiválon versenyző alkotásban annak hazai sajtóvetítését követően sokan csak találgatták, hogy vajon hol lehetett Kulka a 142 perces játékidő alatt, miután ugyan a stáblistán is szerepel a neve, a produkcióban mégsem jelenik meg fizikailag. A Bors írta meg, hogy a megoldást utóbb a film producere, Sipos Gábor árulta el:

Valóban benne van János a filmben, de ő az elejétől kezdve a főhősnő számára fontos fotón szerepel a karakter édesapjaként, akit Lipótnak, angolul Leopoldnak hívnak. Amikor felemelik ezt a képet, akkor kevésbé lehet rajta látni Jánost, de második látásra már biztos könnyebben észreveszik a nézők. Nem volt jelenete, nem is volt tervben, végig az volt a koncepció, hogy csak fotón láthatják a nézők

Hétfőn mutatták be Velencében Nemes Jeles László alkotását, amelyet a premieren álló tapssal ünnepelt a közönség és a külföldi sajtó is pozitívan fogadott. Kritikánk a Napszálltáról alant olvasható:

Nemes Jelesnél a világvége sem jöhet elég hamar
Hiába a hatalmas ambíciók, a Napszállta inkább maníros stílusa és a sok kalap miatt emlékezetes.
Kiemelt kép: FocusFox/InterCom/Pintér Leó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik