Kultúra

Kulka János szavak helyett képekkel fejezi ki magát

A Kossuth-díjas színész az RTL Klubon mesélt ismét az állapotáról.

Azt követően, hogy a több mint két évvel ezelőtti sztrókja után először az ATV-nek adott tévéinterjút augusztusban, vasárnap az RTL Klub Portré című műsorában állt ismét kamerák elé Kulka János, aki ismét logopédusa, dr. Varga Sarolta társaságában beszélt betegségéről és állapotáról (via Blikk).

A műsorból kiderül, hogy a Kossuth-díjas színész festményekkel igyekszik kifejezni magát, miután a beszéd továbbra is nehezen, az írás pedig egyáltalán nem megy neki. Az alkotásban hátráltatja, hogy a jobb karját még mindig nem tudja használni, ezért a vörös és sárga színeket ballal viszi vászonra.

A gondolatok megvannak itt, de megállnak itt

– mutatott a műsor egy pontján előbb a fejére, majd a szájára Kulka János.

Elfelejtettem főzni is, de egyszerű ételeket tudok. Erőszakolom magam, vásárolok, zöldség, gyümölcs

– árulta el az 59 éves színész, akinek nehézséget okoznak a ragok és az összefüggő mondatok.

Mint ismert, a színpadtól visszavonult, de a mozivásznon viszontláthatjuk majd a Liza, a rókatündért író-rendező Ujj Mészáros Károly új filmjében, amelyről a műsorban humorosan csak ennyit mondott:

Néma szerep, haldoklom, csodálatos!

Az RTL Most oldalán újra megtekinthető adásban arról is szó esett, hogy Kulka új célt talált magának és a sztrókos betegeken szeretne segíteni azzal, hogy széles körben felhívja a figyelmet a betegségre. Terapeutájával közösen pedig azon vannak, hogy létrehozzanak egy alapítványt, amely az agyi sérülés következtében beszédzavarral küzdő, úgynevezett afáziás betegek gyógyítását oktatná.

Kulka, Grecsó és a sérültellátás
Az ember gyomrából, a torkába szökik a görcs, és egyszerre kényelmetlen lesz ülni a képernyő előtt. Látlelet a kiszolgáltatottak helyzetéről a mai Magyarországon.
Kiemelt kép: RTL Klub/Válótársak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik