Kultúra

Weinsteint védő pólóban jelent meg egy rendező a velencei filmfesztiválon

Luciano Silighini Galagnini akciója sokaknál kiverte a biztosítékot.

Lassan egy hete tart a 75. Velencei Filmfesztivál, amelyen napokig semmi különösebben botrányos nem történt, mígnem aztán a hétvégén megérkezett a Sóhajok (Suspiria) című horror premierjére Luciano Silighini Garagnani olasz rendező, aki egy egyszerű húzással hirtelen a fél világot magára haragította.

A hazáján kívül nem túl ismert filmes ugyanis egy meglehetősen egyedi pólóban jelent meg az amúgy honfitársa, Luca Guadagnino által rendezett alkotás premierjén: a ruhaneműn egy kép látható a zaklatási botrányába belebukott Harvey Weinsteinről, hozzá az alábbi felirattal:

Weinstein ártatlan

Fotó: Getty Images/Eamonn M. McCormack

Hogy pontosan mi volt a célja Garagnaninak, azt egyelőre sokan találgatják, mindazonáltal a Deadline szerint az olasz direktor notórius provokatőr és sanszos, hogy inkább csak a figyelemfelkeltés és megbotránkoztatás végett vette fel azt a pólót, semmint azért, mert valóban Weinsteint szeretné védeni.

Annyi biztos, hogy az internetezők közül sokan nem nézték jó szemmel, mit vett fel a premierre Garagnani, és ennek a Twitteren már többen hangot is adtak. Íme néhány a jellemzőbb reakciókból:

Nem tudom, kicsoda Luciano Silighini és nem is igazán érdekel, de a »Weinstein ártatlan« pólónak nincs helye a velencei filmfesztiválon.

Kib*szottul rettenetes. Láttam ma a velencei filmfesztivál vörös szőnyegét. B*ssza meg ez az ipse, akárki is legyen ő és a mellette álló másik ipse is.

Kiemelt kép: Getty Images/Vittorio Zunino Celotto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik