Kultúra

Gundel Takács Gábor otthon hagyta a bőröndjeit és előhúzta Kabát Pétert Mérő Lászlóval

Ahogy a realityk, úgy a kvízműsorok sem tűnhetnek el örökre a föld színéről, csak időről időre muszáj megújulniuk. Már nem lehet tarolni egy Legyen ön is milliomos!-sal, kell valami extra, legyen az egy magasból alászálló pattogó golyó, egy csapóajtó a talpunk alatt vagy rengeteg ismeretlen kérdező arc a játékosok előtt. A Viasat3 egy izraeli licenc alapján mutatta be hétfőn a Who’s Asking magyar verzióját, a KérdezŐ-t Gundel Takács Gáborral, ahol a műsorvezető csak asszisztál a 10 milliós játékhoz, teljesen random civilek teszik fel a kérdéseiket az ismert emberek mellett. Az erős mezőnnyel párhuzamosan, a luxusfeleségek előtt nem is olyan rossz próbálkozás: a KérdezŐ ezerszer jobb, mint a bőröndnyitogatós Áll az alku a TV2-n, amit amúgy szintén Gundel Takács vihet majd.

A vetélkedő lényege, hogy két pár kezd a műsorvezetővel, felváltva böknek rá – olykor az ellenfelek helyett – az előttük pörgő arcokra. A legszimpatikusabb kérdez egy előre felvett videón keresztül, a játékosok pedig a képek alapján próbálják eldönteni, hogy milyen nehéz feladványt kaphatnak, és mennyi pénzt tegyenek fel a keretükből. A következő fordulóba aztán csak a mezőny ügyesebbik párja juthat tovább, itt már ismert emberek, közéleti személyek, írók és akadémikusok teszik próbára a versenyzőket, hogy elvigyék a 10 milliós álomnyereményt. Az ötlet nem rossz, csak éppen van egy Kasza Tibis beütése, már ami a Pénzt vagy éveket illeti. Ott és a KérdezŐ-ben is ismeretlenül, külső alapján kell véleményezni az embereket. Nem biztos, hogy akkora bók, ha a játékosok tőlünk szeretnék hallani a feladványt, elvégre akkor valami kellően könnyű kérdést néznek ki belőlünk. Persze van, amikor a témakör egyértelmű a környezetből és nem az IQ hiánya, de azért sokatmondó, hogy az első két jelentkező mi alapján szortírozott

Ő nagyon okosnak néz ki, őt dobjuk.

– vagy az se volt rossz, amikor az egyik páros Kabát Péterre nézve mondta, hogy ő úgysem tud nehezet kérdezni.

Fotó: Viasat3

Maximum akkor van gáz, ha Mérő Lászlótól pont olyan kérdés érkezik, amire nem számítunk, és éppen Esterházy Péter korai regényeire kérdez rá. Ha a kozmetikusról kiderül, hogy atomfizikus, esetleg fordítva, vagy ha a kozmetikus annyira csavaros, hogy a Szomszédok Gábor és Júlia stúdióját emlegeti fel, azon belül is a vagyonos Clarissát, a filmes műbalesetek díjának örökös nyertesét.

Röviden tehát az Észbontókban direkt nevetnünk kell a kiválasztottakon, a KérdezŐ-ben meg legalább gondolkodhatunk kicsit. A nagy hétfői csatát persze nem a Viasat fogja nyerni, de erős felhozatallal érkezett az őszre az Észbontókkal, a KérdezŐ-vel és a Feleségek luxuskivitelben esküvős részével. Azt már biztosan tudjuk, hogy az első napot az RTL klub vitte a Nyerő párossal, a TV2 elszámolta magát az emotikonokkal, de egy hét után majd az is kiderül, hogy a Viasat mennyire zárkózhatott fel a két kvízműsorával.

A TV2 máris bukott egy nagyot az RTL Klubbal szemben
Nem jött be az emojis játék, az első este a nézők a Nyerő párost választották Stohl András Piramisa helyett.

Kiemelt kép: Viasat3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik