Kultúra

Magyarul is tüneményes az élőszereplős Dumbó előzetese

Tim Burton rendezésében közeleg a mese feldolgozása, amelynek itt az első szinkronizált trailere.

Még 2014-ben harangozta be a Walt Disney, hogy az azóta már a sokadik installációjánál tartó élőszereplős feldolgozás-hullám egyik áldozataként produkciójaként Dumbó történetét is leporolják és újra leforgatják több, mint 75 évvel az Oscar-díjjal is kitüntetett eredeti animációs film után. A projekt végül az élőszereplős mesék koronázatlan királyánál: Tim Burtonnél landolt, aki azóta le is forgatta az elefántról szóló filmet. Az immár az utómunkálatokat taposó családi mozinak a hónap közepén jelent meg az első előzetese, amely immár szinkronosan is nézhető.

A nagy fülei miatt csúfolt, viszont repülni is tudó Dumbó történetét mindenki ismeri, így Burton filmjében a CG segítségével megelevenedő kiselefánt mellett főleg az lesz érdekes, hogy kik és hogyan játsszák az emberi karaktereket. Márpedig A-listás nevekben nem szenved hiányt a produkció: a szereplőgárdát olyan nagyágyúk is alkotják, mint Colin Farrell, Eva Green, Michael Keaton, Danny DeVito vagy Alan Arkin.

A kör-horrorokat és a Transformers-mozik közül hármat is író Ehren Kruger forgatókönyvéből forgatott Dumbó jövő március végén fog debütálni az amerikai mozikban. A hazai bemutató még nem ismert.

Kiemelt kép: Tim Burton Productions/Walt Disney Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik