Kultúra

Újabb Marvel-gonosz kap saját filmet, Jared Leto játszhatja

A Joker után Pókember egyik ellenségét is megformálhatja a színész és zenész.

A The Hollywood Reporter számolt be róla (via MTI), hogy az idén mozikba kerülő Venom után újabb szupergonoszról szóló produkciónak adott zöld utat a Sony Pictures Entertainment, amely ismét Pókember egyik ellenfelének: a Morbius nevű vámpírszerű karakterről készít külön mozifilmet.

A Peter Parkerhez köthető karakterekből és történeteikből saját filmes univerzumot építgető Sony már meg is találta Morbius megformálóját az Oscar-díjas Jared Leto személyében, ráadásul

már az is megvan, hogy a filmet Daniel Espinosa (Védhetetlen, A 44. gyermek) fogja rendezni.Espinosának ez lesz a második Sony-filmje lesz a tavaly bemutatott Élet című sci-fi horror után.

Leto és Espinosa mellett a produkció forgatókönyvíróit is bejelentették: Az utolsó boszorkányvadászt, a Power Rangerst és a Netflix-féle Lost in Spacet is együtt író Burk Sharpless és Matt Sazama dolgoznak a szkripten a képregények alapján. A producerek Avi Arad, Matt Tolmach és Lucas Foster lesznek.

A film főszereplője a tudós Michael Morbius lesz, aki ritka vérbetegségét akarja kikúrálni, de ahelyett, hogy meggyógyulna, szupererős, vérszomjas vámpírrá változik, és Pókember ellenségévé avanzsál.

Morbius a képregényekben. Fotó: Marvel Comics

Morbiust Roy Thomas és Gil Kane találta ki és rajzolta meg, először 1971-ben jelent meg a Csodálatos Pókember-sorozat 101. számában. Ez volt az első olyan történet, amelyet nem a legendás Stan Lee írt.

A Thirty Seconds to Mars frontembereként is ismert a ’90-es évek közepe óta Leto számos független filmben játszott, Arany Glóbuszát és Oscar-díját is a Mielőtt meghaltam című drámában nyújtott alakításáért kapta. Az elmúlt években viszont már több hollywoodi stúdióprojektben vállalt szerepet, köztük feltűnve a 2016-os Suicide Squad – Öngyilkos osztagban, mint a Joker új megformálója.

Jared Leto saját Joker-filmet kaphat
A Warner az Öngyilkos osztag megosztó alakítását vitetné tovább LEtóval.
Kiemelt kép: Getty Images for Carrera/Bryan Bedder

Ajánlott videó

Olvasói sztorik