Kultúra

Bizarr képsorokkal paráztat a Trónok harca írójának horrorsorozata

Azaz a Nightflyers című regényadaptáció, amelynek itt a hátborzongató új kedvcsinálója.

A nagy sikerű Trónok harca után a Syfy amerikai kábelcsatorna és a Netflix közös produkciójaként készül ismét sorozat George R.R. Martin egyik művéből: a Nightflyers című sci-fi horror novellából. Az író 1985-ben megjelent írása ugyan jóval kevésbé ismert A tűz és jég dala regényciklusnál, mégis egy félelmetes szériához remek alapanyagul szolgálhatott, ahogyan abból a produkció új előzetesféléje is ízelítőt ad.

Az 1987-ben magyarul a Gyilkos űrhajó címen már egyszer filmre adaptált Nightflyers egy galaktikus felfedezőútról szól, amely során nyolc tudós és egy telepata a naprendszer határára utazik, hogy kapcsolatba lépjen a feltételezésük szerint ott élő idegenekkel. Azonban ahogy közelednek, egyre félelmetesebb eseményeket élnek át a The Nightflyer nevet viselő hajójuk fedélzetén, amelynek számítógépe aztán meghibásodik és a lassacskán teljesen meghibbanó legénység ellen fordul.

A 2008-as Éjféli etetést író Jeff Buhler vezényletével és ismeretlenszínészekkel készülő Nightflyers valamikor idén fog debütálni a tengerentúlon a Syfy műsorán, illetve elérhetővé válni a Netflixen.

Kiemelt kép: Netflix/Syfy

Ajánlott videó

Olvasói sztorik