Kultúra

Készülhet a Trónok harca első előzménysorozata

Az HBO berendelte a széria pilotepizódját, amelyről már azt is tudni, mikor fog játszódni.

Már lassan egy éve, hogy kiderült, az HBO a Trónok harca befejezésével nem int búcsút fejőstehenének, ezért nem egy és nem is két, hanem egyszerre öt spinoff/előzménysorozat kidolgozását indította be.

Jövő áprilisban startol a Trónok harca utolsó évada
Ezt az HBO sikersorozatában Arya Starkot játszó Maisie Williams árulta el egy interjúban.

A GoT alapjául szolgáló A tűz és jég dala regényciklust jegyző, illetve az évek során a tévésorozat írásában is résztvevő George R.R. Martin közreműködésével fejlesztett projektek alakulásáról a beharangozásuk óta nem érkezett hír, mire most a Deadline arról számolt be, hogy az ötből

zöld utat kapott az első, amely egy előzménysorozat lesz és több ezer évvel a Trónok harca eseményei előtt fog játszódni. A cselekmény pedig az úgynevezett Hősök aranykorának végét jelentő sötétség eljövetele köré fog épülni.Magyarán az máris biztossá vált, hogy a sikersorozat szereplőgárdájából senki nem fog játszani benne.

A produkcióról még annyi derült ki, hogy az egyebek mellett a Ha/Ver, a Kingsman-mozik és az X-Men: Az eljövendő múlt napjai forgatókönyvét is társíró Jane Goldman készíti R.R. Martinnal közösen.

A várhatóan jövőre forgó és majd csak 2020-ban a tévéképernyőkre kerülő előzménysorozat mellett továbbra is alakulóban van a másik négy Trónok arca-projekt, melyeket Max Borenstein (Godzilla, Kong: Koponya-sziget), Brian Helgeland (Szigorúan bizalmas, A tűzben edzett férfi) és Carly Wray (Mad Men – Reklámőrültek, A hátrahagyottak) és a Trónok harca több epizódját is író Bryan Cogman dolgoznak.

Minden korábbinál nagyobb csatajelenet készült a Trónok harcához
Kiderült, meddig forgatták az epikus összecsapást, amelyet nemrég fejezett be a stáb.
Kiemelt kép: HBO/Television 360

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik