Kultúra

Megvan, mikor jelenik meg George R.R. Martin új Trónok harca-könyve

Csakhogy ez a kötet még mindig nem A tűz és jég dala regénysorozat új része lesz.

Még júliusban harangozta be a Trónok harca alapjául szolgáló regényekkel világhírűvé vált George R.R. Martin, hogy egy Fire and Blood (Tűz és vér) című könyvön dolgozik, amely Westeros világát és a Targaryen dinasztia történelmét fogja bemutatni. A kötet megjelenését már a nyáron is 2018 második felére jósolta, amely utóbb beigazolódni is látszik, miután a Twitteren tegnap bejelentette, hogy

a Fire and Blood november 20-án fog a boltokba kerülni az Egyesült Államokban.

Martin már többször hangsúlyozta, a Fire and Blood nem regény, hanem afféle fiktív történelemkönyv, amely 300 évvel A tűz és jég dala című regényciklus (és így a Trónok harca) eseményei előtt kezdődik.

Az író saját bevallása szerint a Fire and Blood olyasmi, mint a J.R.R. Tolkien-féle A szilmarilok, melynek eseményei A Gyűrűk Ura-trilógia előzményeit, mitológiai hátterét alkotják. Erre utalt tavaly a blogján is, amikor tréfásan “GRRMarillion”-ként aposztrofálta a Fire and Bloodot.

Bármennyire is jó hír az új könyv a Trónok harca-rajongóknak, nem biztos, hogy mindenki maradéktalanul örül neki, hiszen Martin közben még mindig nem készült el A tűz és jég dala befejező részével, amelyet már nyolc éve ígérget az olvasóknak. A The Winds of Winter (A tél szelei) című kötet megjelenését legutóbb szintén erre az évre jövendölte, azonban most úgy fest, 2019-nél előbb nem lesz belőle semmi.

Minden korábbinál nagyobb csatajelenet készült a Trónok harcához
Kiderült, meddig forgatták az epikus összecsapást, amelyet nemrég fejezett be a stáb.
Kiemelt kép: Getty Images for AMC Networks/Steve Snowden

Ajánlott videó

Olvasói sztorik