Kultúra

Már az előzetese is beteg Nicolas Cage véres bosszúfilmjének

Jön a színész nagy visszatérőfilmjeként emlegetett alkotás, amelynek itt a trailere.

A januári Sundance filmfesztiválon debütált és azóta már három másik seregszemlén, köztük a cannes-i mustrán is bemutatták az olasz-kanadai származású Panos Cosmatos (állítólag) látnoki erejű filmjét: a Mandy című akcióthrillert, amely Nicolas Cage főszereplésével készült. Az új évezredben igencsak levitézlett, Oscar-díjas színészről már eddig is az a hír járta, hogy ez nem egyszerűen a nagy visszatérő filmje, de egyenesen élete alakítását nyújtja benne. Hogy ez mennyire igaz, vagy mennyire nem, az csak azután fog kiderülni, hogy mozis forgalmazásba kerül a produkció, amelynek megjelent az előzetese.

Az eddig megjelent külföldi kritikákban az egekig magasztalt és az értékeléseket összesítő Rotten Tomatoes oldalán a tekintélyparancsoló 97 százalékon álló Mandy a ’80-as években játszódik és arról szól, hogy egy pszichopatákból álló szekta vezérének (Linus Roache) megtetszik a Cage által megformált Red barátnője, Mandy (Andrea Riseborough), akit ezért elrabolnak. Red pedig az életét kockára téve felkerekedik, hogy akár az élete árán és a szektások holttestein keresztül is kiszabadítsa szerelmét.

A trailer alapján kétségtelenül különlegesnek és meredeknek ígérkező alkotásban a már említettek mellett Richard Brake, Ned Dennehy, Olwen Fouéré, Bill Duke és Hayley Saywell játszik még.

A Mandy szeptember 14-én fog mozis forgalmazásba kerülni, először az Egyesült Államokban.

Kiemelt kép: SpectreVision/XYZ Films

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik