Kultúra

Jason Statham nem fél a gigacápától, hanem megy és kinyírja

Erről szól a Meg - Az őscápa új előzetese, amelyben eldurvul az akciósztár és a bestia küzdelme.

A nemzet aranya-mozikat és A varázslótanoncot is jegyző John Turteltaub rendezésében közeleg az év egyik legmeredekebb akcióhorrorja: a The Meg, amelyben Jason Statham végre megmutathatja, hogy nem csak verekedni, de úszni is nagyon tud (ha már egyszer anno a brit nemzeti úszócsapat tagja volt). Az óriáscápás produkció új nemzetközi előzetest kapott, amely ütős ízelítőt ad az akciójelenetekből.

A magyar mozikban majd a Meg – Az őscápa címen futó filmben Statham az Amerikai Haditengerészet különleges búvárját, Jonas Taylort alakítja, aki  egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa, azaz egy megalodon támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele. Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével. De ezúttal még nagyobb baj történik: a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd. Taylor felelősnek érzi magát, ezért új társai segítségével szembeszáll a gigantikus bestiával.

A Cliff Curtis, Rainn Wilson, Ruby Rose, Winston Chao, Page Kennedy, Jessica McNamee és Ólafur Darri Ólafsson mellékszereplésével közelgő The Meg augusztus 9-én fog a magyar mozikba kerülni.

Kiemelt kép: Maeday Productions/Warner Bros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik