Kultúra

Díjat nyert Szamosi Zsófia az Egy napban nyújtott alakításáért

Az egyik szomszédos filmfesztiválon tüntették ki a színésznőt.

A Facebook-oldalán jelentette be Szamosi Zsófia, hogy a hétvégén véget ért kassai filmfesztiválon neki ítélték oda a legjobb női alakításért járó díjat a Szilágyi Zsófia írta és rendezte Egy nap című filmért (a rendezővel készült interjúnkat itt olvashatja).

A Kassai filmfesztivál nekem ítélte a Legjobb női alakítás díját Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjéért. Íme a Kék Angyal!

Közzétette: Szamosi Zsófia – 2018. június 24., vasárnap

A Terápiából, A martfűi rémből és a tavaly Oscar-díjjal kitüntetett Mindenkiből is ismerős, Jászai Mari-díjas színésznő révén már nem az első díját nyerte Szilágyi filmje, amelyet a cannes-i filmfesztiválon a legjobb alkotásnak választott a filmkritikusok nemzetközi szövetsége, azaz a FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique).

Az Egy nap a Filmalap Inkubátor Programjában készült és a főhőse egy háromgyerekes anya, a Szamosi Zsófia által megformált Anna. A cselekmény nagy része a hétköznapok rutinjára épül, a háttérben a házasság válsága húzódik. A dráma a „halasztásra ítélt pillanatokból” bontakozik ki.

A filmet Szilágyi Zsófia és Mán-Várhegyi Réka írta, Kenesei Edina és Pataki Ági producerálta, az operatőre Domokos Balázs, a vágója pedig Szórád Máté volt. Az Egy nap ősszel kerül a mozikba.

Három gyerekkel még egy napja is strapás a magyar anyának
Ezt mutatja be a Cannes-ba meghívott Egy nap című film, amelynek itt az első előzetese.
Kiemelt kép: MTI Fotó/Kallos Bea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik