Kultúra

Rettenetesen utálják a kritikusok Travolta gengszterfilmjét

Olyannyira, hogy annál jobban már szinte nem is lehet.

Világszerte a múlt héten mutatták be a John Travolta főszereplésével készült Gotti című életrajzi és gengszterfilmet, amelytől enyhén szólva sehol sincsenek elájulva a filmkritikusok, sőt:

a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes nevű oldalon a ritkaságszámba menő 0 százalékon álla produkció, amelyről a portálon 23 kritikus véleményéből alakult ki ez a lesújtó eredmény.

Ez a film eléggé borzasztó: gyengén van megírva, nélkülöz minden feszültséget, helyeként nevetséges, máskor meg szimplán ostoba

– fogalmaz kritikájában Jordan Mintzer a The Hollywood Reportertől.

Szerepet vállalni ebben a kukába való maffiózó filmben olyasmi volt, amelyet Travoltának vissza kellett volna utasítania.

– summázza a Rolling Stone ítésze, Peter Travers.

Inkább ébrednék fel egy levágott lófej mellett, minthogy valaha is újra megnézzem a Gottit

– írja Johnny Oleksinski a New York Posttól.

A Gotti annak a hírhedt maffiózó John Gottinak a történetét meséli el, aki egy szegény olasz-amerikai család gyermekeként felcseperedve a ’60-as években csatlakozott a New York-i Gambino-családhoz, amely felett 1985-ben véres puccsal átvette az irányítást. A „Teflon Don” néven hírhedté vált, véreskezű Gottit aztán éveken át körözte az FBI, mígnem végül 1992-ben letartóztatták és életfogytiglanra ítélték. Gotti végül 10 évvel később, 2002-ben halt meg a rácsok mögött gégerákban, 61 évesen.

Travolta öreg, kövér és mocskos szájú, de jól áll neki
Remek formában játszik a Gottiban, egy meglehetősen problémás erkölcsű filmben. Kritika.
Kiemelt kép: EFO Films/Vertical Entertainment

Ajánlott videó

Olvasói sztorik