Kultúra

Tom Cruise mellett lesz még egy nagy visszatérő a Top Gun 2-ben

Biztossá vált, hogy a kultikus repülős film másik nagyágyúja is benne lesz a folytatásban.

Egy éve hivatalos, hogy 32 évvel a bemutatása után készül a Top Gun folytatása, amelyből a Maverick szerepében visszatérő Tom Cruise jóvoltából nemrégiben már az első kép is megjelent.

A sequellel kapcsolatban már tavaly elterjedt a pletyka, hogy ha már egyszer megcsinálják, akkor Cruise mellett Tom „Iceman” Kazansky szerepében Val Kilmer is visszatérhet, azonban ezt eddig nem erősítették meg.  A The Hollywood Reporter beszámolója szerint mostanra viszont hivatalossá vált, hogy az 59 éves színész ismét megformálja majd Maverick riválisból lett pilótapajtását.

Val Kilmer újra Iceman lesz. Getty Images/FilmMagic/Jason LaVeris

Kilmer visszatérésének megerősítése mellett mostanára az is eldőlt, hogy a Top Gun: Maverick címmel készülő produkciót az a Joseph Kosinski (Tron: Örökség, Only the Brave) fogja rendezi, aki Cruise 2013-as Feledés című sci-fijét is levezényelte.

Top Gun 2 forgatókönyvét a Peter Craig – Justin Marks – Ashley Miller – Zack Stentz négyes dolgozta kis és a sztori állítólag a modern légi hadviselés vívmányai, azaz a drónok térnyerése köré épül majd. A gépek előtérbe kerülése miatt a két egykori hős, vagyis Maverick és Iceman kénytelenné válnak újra bebizonyítani, hogy a pilótáknak továbbra is van helyük a légierőben.

Tom Cruise már a Top Gun 2-t forgatja, itt az első kép
A fotót maga a színész tette közzé, bejelentve ezzel a munkálatok beindulását.
Kiemelt kép: Paramount Pictures/Don Simpson/Jerry Bruckheimer Films

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik