Kultúra

Tom Cruise leleplezte a Top Gun 2 címét

A színész egy interjúban csepegtetett új infókat a 30 éve várt folytatásról.

Egy héttel ezelőtt vált hivatalossá, hogy a több éves huzavona után immár ténylegesen készül az 1986-os Top Gun folytatása, amely a sztárproducer Jerry Bruckheimer jóvoltából kapott végre zöld utat.

Sokáig mindössze annyit lehetett tudni a sequelről, hogy Icemanként Val Kilmer és Maverick-ként Tom Cruise is visszatér majd benne, azonban a bejelentést követően Cruise az Access Hollywoodnak tegnap adott interjúban új infókkal is szolgált, mi több: elárulta, hogy mi is lesz a Top Gun 2 hivatalos címe

Ugyanaz lesz a hangvétele, mint az elsőé, tényleg. Stilisztikailag ugyanolyan lesz. A zene is ugyanaz lesz Harold Faltermeyertől. A pilóták visszatérnek. A sebesség igénye. Nagy és gyors gépek lesznek benne. … De nem Top Gun 2 lesz a címe, hanem Top Gun: Maverick. Nem akartam számot. Nincs szükség számra. Nem kell szám.

– jelenti ki az interjúról készült videóban Cruise, akivel szemlátomást az Access Hollywood munkatársa is nagyon egyetértett ebben. Az idén 55 éves sztár egyébként egy hete már azt is elhintette, hogy várhatóan jövőre kezdik majd forgatni a végül 31 évvel az alapfilm után készülő második részt.

A Top Gun 2 helyett tehát Top Gun: Maverick további készítőit még nem nevezték meg, de a Variety értesülései szerint a rendezője a Tron: Örökséget és a Feledést is jegyző Joseph Kosinski lehet.

A cselekményről egyelőre annyi derült ki az elmúlt években, hogy a forgatókönyvet kidolgozó Peter Craig – Justin Marks – Ashley Miller – Zack Stentz szerzőnégyes a modern hadászat csúcsvívmányai: a drónok térnyerése köré építette a sztorit, amelyben a két egykori főhős megpróbálja majd bebizonyítani, hogy a nagymenő pilótáknak továbbra is van helyük a seregben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik