Kultúra

Tom Cruise már a Top Gun 2-t forgatja, itt az első kép

A fotót maga a színész tette közzé, bejelentve ezzel a munkálatok beindulását.

Még tavaly májusban vált hivatalossá, hogy a csaknem több évtizedes ígérgetés után tényleg elkészül az 1986-os Top Gun folytatása, amelyet az alapfilmet is produceráló Jerry Bruckheimer és a sztárpilóta Pete „Maverick” Mitchell szerepében (természetesen) visszatérő Tom Cruise fog összehozni.

A nagy bejelentést követően Cruise egy ideig több ízben is csepegtetett infókat a produkcióról, így leleplezte annak hivatalos címét, illetve elhintette, hogy a filmet valószínűleg a 2013-as Feledés című sci-fijét is levezénylő Joseph Kosinski (Tron: Örökség, Only the Brave) fogja rendezni. Utóbbi azóta sem nyert megerősítést, ugyanakkor a nyár óta beállt hallgatást követően most váratlanul Cruise az Instagramján egy fotóval felfedte, hogy megkezdődött a forgatás, amelynek a #Day1 alapján ma van az első napja.

Az első kép dacára nem érkezett újabb érdemi infó a repülős filmről, így továbbra is annyit tudni, hogy Cruise mellett Tom „Iceman” Kazansky szerepében feltehetően Val Kilmer is visszatér majd.

A hivatalosan a Top Gun: Maverick címmel készülő Top Gun 2 forgatókönyvét az évek során kidolgozó Peter Craig – Justin Marks – Ashley Miller – Zack Stentz négyes a modern légi hadviselés vívmányai: a drónok térnyerése köré építette a sztorit, amelyben a két egykori hős, vagyis Maverick és Iceman megpróbálja majd bebizonyítani, hogy a nagymenő pilótáknak továbbra is van helyük a légierőben.

Megvan, hogy mikor kerül mozikba a Top Gun 2
Az azonban még mindig nem dőlt el, hogy ki fogja rendezni a pilótás akciófilmet.
Kiemelt kép: Paramount Pictures/Don Simpson/Jerry Bruckheimer Films

Ajánlott videó

Olvasói sztorik